diumenge, 5 de febrer de 2012

CRESTES DE TONYINA / empanadillas de atún


    Hem fet unes delicioses crestes que ens ajuden a no fer una gran despesa a l´hora de comprar els ingredients i que a quatre mans estan fetes en un "plis-plas". A més, l' èxit és assegurat i no en quedarà ni una en el plat!!!


          Hem d´haver comprat una bossa de 16 oblees de mida normal.
-Dues llaunes de tonyina d´oli d´oliva, o bé de tomàquet o d' escabetx. Nosaltres hem utilitzat la de tomàquet.
-1 ou dur.
-6 olives farcides d' anxova.
-1/2 pebrot petit vermell cuit ( de llauna va bé) . 


Si utilitzeu la tonyina amb oli, hi posareu dues culleradetes de tomàquet cru fet puré.


Mentre una exposa les oblees sobre un drap de cuina per no engarxar-se al marbre, l´altre pot posar en un bol : la tonyina esmicolada, l' ou dur trinxat amb una forquilla , les olives i el pebrot tallats a trossos ben petits. Si cal es sala , però molt poc. Amb la mateixa forquilla es va remenant i mirant de que quedi tot ben barrejat.
Amb una cullereta es van omplint les oblees pensant que s´han de tancar i aixafar amb les puntes d' una forquilla neta, per tant no han de quedar massa plenes

Es poden farcir de peix, carn, espinacs, i amb ingredients dolços: melmelada, crema... i un cop fregides s' ensucren.

Si desitgeu ,les podeu fer al forn...també quedaran molt gustoses i cruixents,i al posar-les al forn les pinteu amb rovell d'ou.

 Les vores s' aixafen amb la forquilla per fer que no s´obrin quan les fregim amb força oli calent. Es fan molt rapidament, hem d' estar-hi a sobre i posar-les en paper de cuina, perquè seques queden més cruixents. Explicarem aviat les d´espinacs amb panses i pinyons...que bones!!!!  


-----------------------------------


Hemos hecho algunas deliciosas empanadillas que nos ayudan a no hacer un gasto grande a la hora de comprar los ingredientes y que se realizan a cuatro manos en un "plis-plas".
 Además, el éxito está asegurado y no dejarán ninguna en el plato!!!!!!          
     
Hemos comprado una bolsa de 16 obleas
-dos latas de atún normal, de aceite de oliva, o de tomate o escabetx. Hemos utilizado la de tomate 
-1 huevo duro.
-6 aceitunas rellenas de anchoa 
-1/2 pimiento rojo cocido (de lata va bien). 
Si utiliza el atún en aceite, pondréis dos cucharaditas de puré de tomate crudo.


Mientras una expone las obleas sobre un paño de cocina para no enganchar al mármol, el otro puede poner en un bolel atún desmigadoel huevo duro picado con un tenedor, las aceitunas y el pimiento cortado en trozos pequeños . Si es necesario sala, pero muy poco. Con el mismo tenedor se va removiendo y tratando de que quede todo bien mezclado. 


Con una cucharilla se van llenando las obleas pensando que se deben cerrar y aplastar con las puntas de un tenedor limpio, por lo que no deben quedar demasiado llenas.

Los bordes se aplastan con el tenedor para hacer que no se abran cuando las freímos con bastante aceite caliente. Se hacen muy rápidamente, tenemos que estar encima y ponerlas en papel de cocina, porque secas quedan más crujientes.
                                     

Se pueden rellenar de pescado, carne, espinacas, y con ingredientes dulces: mermelada, crema ... y una vez fritas azucararlo.


Explicaremos proximamente las de espinacas con pasas y piñones ... que buenas!