dissabte, 18 de maig de 2013

LLOM AMB LLET I AMETLLES-lomo con leche y almendras

LLOM AMB LLET I AMETLLES

LOMO CON LECHE Y ALMENDRAS

Aquest plat el vaig veure fer molt a la meva àvia de Tarragona, i a la meva mare que el va afegir als seus preferits.

Resulta molt agradable i el llom queda molt tendre si en compreu un de bona qualitat i no el deixeu passar del temps de cocció, amb una cocció lenta.

INGREDIENTS: ( per a 6 persones)
. 750 grams llom en un tros
. 100 grams d'ametlles torrades
. 1 litre de llet
. oli d'oliva
. sal i pebre
opcional  : 2 cebes de Figueres , 2 tomàquets i crema de llet

ELABORACIÓ: Farem talls al tros de llom sense arribar a tallar-lo del tot. Salarem i empebrerem dins de cada tall i omplirem amb les ametlles picades ben fines, procurant que hi hagi la mateixa quantitat dins de cada tall. Les ametlles pelades es poden picar amb la picadora. Si no la teniu, poseu les ametlles pelades dins d'un drap de cuina tancat i amb el corró( rodillo), rodolem per sobre prement amb força fins que quedin ben picadetes.

LLigarem a l' amplada la peça amb un cordó especial de posar al foc( resistent de cotó), per evitar ens surti el farciment fora. Però no el deixeu massa apretat...quedaria dur al coure.

Tornem a salar i empebrar per fora i el posarem a una cassola amb oli calent. L'haurem d' enrossir per tots costats.

Treurem l' oli de la cassola i hi posarem la llet que ha de cobrir la peça de llom. Deixarem coure lentament i tapat  fins que s'hagi evaporat més de la meitat de la llet i us quedi una salsa lligada i espessa.

NOTA: Aconsellable refredar per tallar del tot la peça. Un cop tallat,es col.loca a la plàtera de servir i s' escampa la salsa pel damunt. Quan el volguem tornar a escalfar, ho farem al forn. 

Si us sembla, al sofregir el llom, hi podeu posar dues cebes ben picadetes i el tomaquet ratllat i colat (sense llavors)que hi donen molt bon gust. Però és opcional .També , es pot afegir a la llet una mica de crema de llet.

Queda molt bé, fet el dia anterior .


diumenge, 5 de maig de 2013

TOCINOS DE CIELO AMB MADUIXES


POSTRE ESPECIAL PER A FER FELICES A MARES I ÀVIES!!!


TOCINOS  DE  CIELO  AMB  MADUIXES

Un postre d'alt contingut energètic com aquest, ha d'anar acompanyat d'una part de fruita que a més de decorar ajudarà a païr millor.
Però moltes vegades, val la pena fer una dinar lleuger i acabar amb un d'aquests "tocinos de cielo" per assaborir allò que  és prohibitiu a diari.

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

225 g. sucre
8  ous( els rovells)
1 llimona
canyella en branca

ELABORACIÓ:  En una cassola posarem 8 cullerades d' aigua, 8 de sucre i la pell de la llimona i una branca de canyella.

   Haurem de buscar el punt de l'almíbar a punt de fil ( se sap que està a punt quan,tocant-lo una mica amb els dits índex i polze, al separar-los es forma un fil). No us espanteu, cal anar remenant i amb el foc baixet podreu anar més en compte.

Passarem l' almíbar per un colador finet i el deixarem refredar.

     En  un  bol  posarem  els rovells  ben  batuts  i  l'anirem  barrejant   amb l´almíbar poc a poc. Quan veurem que queda fina la barreja, omplirem els motlles que tinguem untats amb sucre cremat.

   Aquests motlles els posarem a bany María, amb aigua fins a la meitat, taparem el recipient i l'introduirem  dins del forn durant una mitja hora.

   Quan els punxarem amb una agulla i aquesta surt neta, estaran en el seu punt de cocció. I una vegada freds, els treurem dels moltlles i podrem posar dins de cassoletes de paper o si ens han quedat consistents no ferà falta.
           El sucre cremat pot ser fet a mà per vosaltres amb un cremador, o també comprat en envàs , caramel líquit.