dissabte, 22 de juny de 2013

COCA DE LLARDONS CASOLANA

COCA DE LLARDONS-COCA DE CHICHARRONES


Aquesta coca senzilla de fer, agradarà molt ,i es pot fer al gust desitjat de sucre. Els llardons es notaran i els pinyons poden ser abundants!

INGREDIENTS: 1 llàmina de pasta de full congelada o fresca.
                            100 grams de llardons tendres
                            100 o 150 grams de sucre
                             pinyons
                            1 ou
ELABORACIÓ: Extenem la pasta de full sobre el marbre i la mirem de fer rectangular.
Mentrestant, l'altre persona que cuina amb nosaltres, o bé nosaltres mateixos, haurem de posar els llardons sobre un paper de cuina i es cobreixen amb un altre . Amb el corró o una ampolla de vidre ,el farem rodar per triturar-los bé, i si és necessari, aquells trossets que quedin poc esmicolats , els acabem de triturar amb els dits.
A la part del mig ( heu de pensar que són tres parts iguals),hi escampem la meitat dels llardons i la tercera part del sucre.
Dobleguem una banda sobre la part central i amb el corró l'aixafem una mica. Escampem per sobre la resta de llardons i un altre terç de sucre. Es tanca amb la part que queda i es torna a aixefar amb el corró.
Dobleguem les puntes cap a dins i pintem la coca amb l' ou batut i espolsem la resta del sucre i els pinyons ben escampats.

Farem coure sobre la safata del forn a 190º, fins que quedi daurada  durant uns 20 -30 minuts. Heu d'anar controlant sense obrir massa el forn, que quedi daurada però no cremada.

Que vagi de gust !


dijous, 6 de juny de 2013

GASPATXO DE FRUITS VERMELLS AMB MATÓ I ANXOVES

ELS  SUPERMESCATS  BONPREU TENEN  MOLT BON  PRODUCTE. US  PENJO AQUESTA  RECEPTA  QUE  HE  TROBAT  A  LA  SEVA  PÀGINA  DE  FACEBOOK.

Les maduixes del Maresme es caracteritzen per un color vermell intens, un sabor molt dolç amb un punt d’acidesa, una textura carnosa i una agradable aroma.

Avui us recomanem una recepta pel bon temps!
Gaspatxo de fruits vermells amb mató i anxoves

Ingredients per a quatre persones

5 tomàquets de branca madurs ecològics
¼ de pebrot verd italià ecològic
1 ceba tendra
1 gra d’all ecològic
100 g de cireres sense pinyol
100 g de gerds
200 g de maduixots del Maresme
40 ml de vinagre agredolç de vi blanc
100 ml d’oli d’oliva extra verge
150 g de mató de vaca
8 filets d’anxova en oli d’oliva
Sal
20 festucs verds
12 fulles d’alfàbrega petites

Preparació

1. Per fer el gaspatxo, renteu els tomàquets i talleu-los a octaus. Poseu-los en un atuell alt i afegiu el pebrot verd tallat menut, la ceba tendra tallada, les cireres, gerds, maduixots, el gra d’all pelat, un pols de sal, el vinagre i l’oli. Tritureu que us quedi una sopa ben fina. Passeu per un colador xinès. Rectifiqueu de sal i vinagre i reserveu en fred.

2. Esmicoleu el mató i reserveu-lo a la nevera.

3. Talleu els filets d’anxova a talls petits.

4. Talleu els festucs a trossos petits irregulars.

5. Munteu el gaspatxo en un plat soper. Al fons, poseu-hi la sopa. Al damunt poseu-hi desordenadament trossets de mató, els talls de filet d’anxova, els festucs trencats i les fulles d’alfàbrega.


dimarts, 4 de juny de 2013

POMA CUITA AL FORN AMB NOUS


POMA  CUITA  AL  FORN
PER EMPORTAR amb el TÀPER


Avui us proposem una recepta molt senzilla per tenir a casa o bé per emportar fora dins del tàper.

INGREDIENTS:
3 POMES( millor golden)
sucre
1 rajolinet de rom
1 pessic de canyella
nous trinxades
mantega

Netegem les pomes i les tallem a làmines, ni massa fines ni massa gruixudes. Les posem sobre una safata de forn untada amb mantega, les empolvorem amb sucre, les ruixem amb el rom i les posem al forn, escalfat a 150ºC. Les tindrem uns 10, 15 minuts fins que quedin estovades i lleugerament caramelitzades. Fora del forn hi espolsarem la canyella i les nous ben trinxadetes.
Es mengen fredes i les podem conservar a la nevera. Acompanyades de crema casolana, o bé natilles comprades, queden d´alló més bo!!!!