dijous, 29 d’agost de 2013

PINYA COLADA- piña colada


PINYA COLADA-piña colada



SEMPRE VE DE GUST AQUESTA BEGUDA!!!!

INGREDIENTS:  podeu fer-la amb o sense alcohol! 
. 1 llauna de crema o llet de coco ( la venen en botigues ecològiques o bé especialitzades de menjar americà o grans magatzems)
. 1 litre suc pinya
. pinya a rodanxes ( per decorar, opcional)
. sucre ( al gust)
. suc de llima
      si decidiu fer-la amb alcohol: 1 got de rom blanc
      si decidiu fer-la sense alcohol: la llima hi donarà un toc acidet agradable.

ELABORACIÓ: posareu el suc de pinya i la llet de coco dins de la mescladora tipus Turmix. Si hi poseu rom, també.  Aleshores hi afegireu gel triturat, el sucre i el suc d' una llima. Ho tornareu a barregar uns segons més. 
Decoreu amb una rodanxa de llima, o bé amb trossets de pinya.

Us quedarà deliciosa...sempre cal que hi aneu trobant el vostre punt preferit de cada condiment!
                                SERVIU-LA FREDA!!! I a gosar!!!! Poseu musiqueta que us faci moure el cos.....una bona manera de recordar aquest estiu meravellós que ja va quedant enrera...

Siempre apetece una refrescante Piña colada!
INGREDIENTES:
Se puede hacer con o sin alcohol
.1 lata de crema o leche de coco ( la venden en comercios especializados )
. 1 litro de zumo de piña
. piña a rodanjas( para decorar, opcional)
. azúcar ( al gusto)
. zumo de media lima
   Si la realizais con alcohol: 1 vaso de ron blanco
   Si al contrario sin, la lima le dará un toquecito acido agradable.

ELABORACION: Pondreis el Zumo de piña y la leche o crema de coco en una mezcladora tipo Turmix. Si le vais a echar ron , tambien. Durante unos segundos y se le añade el azúcar, y el zumo de media lima. Volvereis a mezclar unos segundos más.

Decorareis cada copa con una rodaja de lima o bien de piña.
                      SE  SIRVE  FRIA!!!
Una buena música caribeña para deleitar al cuerpo todavia más!!




dilluns, 19 d’agost de 2013

ALVOCATS AMB GAMBES - AGUACATES CON GAMBAS



ALVOCATS  AMB  GAMBES

AGUACATES CON GAMBAS


Aquest fruit en baia de l'alvocater , d'origen americà, ens aporta molta vitamina i resulta fàcil de cuinar. Cal que el fruit sigui madur per poder partir la closca forta pel mig i que resulti la polpa agradable al paladar.
Nosaltres en aquesta ocasió, hem treballat amb un producte envasat i congelat per una cadena molt coneguda: La Sirena. Congelades les dues parts sense closca, resulten molt pràctiques per omplir i  servir.

INGREDIENTS  per 3 persones

.  6 mitjos alvocats envasats  ( La Sirena) o 3 peces senceres fresques
.  una  cullerada tomàquet fregit
.  1 ou dur
.  1/2 ceba
.  150 g. gambes pelades

PER  LA  SALSA:
.  5  cullerades soperes maionesa , pot ser light
.  suc de 1/2  taronja
.  salsa perrins ( opcional)
.  un rajolí  de brandy (cognac)

ELABORACIÓ SALSA( salsa rosa): En un bol hi posareu la maionesa, suc de taronja, salsa perrins i el brandy. Remanareu bé fins que quedi homogènea i seguidament a la nevera.

ELABORACIÓ  FARCIMENT: S´ha de mesclar : la polpa d'un mig alvocat,el tomàquet, ou dur, i ceba. Es remena i xafa amb un ganivet fins que quedi la barreja fina. Es sala, al gust, però molt poquet.

Abocarem aquest farciment dins de les cassoletes, ja descongelades, i seguidament hi posarem 5 o 6 gambes clavades  a cada una d'elles. S´hi abocarà la salsa per sobre en el mateix moment de servir.

  També es pot triturar algunes gambetes amb el farciment, i deixar-ne menys per sobre. 

Es un plat molt refrescant i que omple. No cal fer rés massa fort de primer plat: un gaspatxo de primer, o bé un carpacció de vedella per després, poden ser bones opcions!
                                                 
                                     QUE VAGI DE GUST!!!!







diumenge, 11 d’agost de 2013

AMANIDA GREGA - ensalada griega

AMANIDA  GREGA- ENSALADA  GRIEGA


Aquesta refrescant amanida, resulta molt aconsellable en cassos de: dèficit de calci i si volem seguir una dieta rica en fibra.

INGREDIENTSPer a  4  persones:

. 4 tomàquets 
. 1 cogombre
. 1 pebrot verd
. 1 ceba
. enciam
. 300 g. de formatge de Burgos o tipus Villalón
. 100 olives negres
. 1/2 got de iogurt
. orenga
. 4 cullerades d' oli
. sal i pebre negre

ELABORACIÓ: Rentareu : tomàquets, cogombre, ceba, pebrot i en farem rodanxes  i  tiretes  fines. Renteu  i  escorreu  bé  l'enciam.

Abocareu l'enciam dins d' un bol gran , i hi afegireu les hortalises tallades, el formatge a daus, les olives i un polsim d' orenga.

Per la salsa:  barregeu bé el iogurt, sal, pebre i oli d'oliva. Uns 20 minuts abans de servir l' amanida, l'extendrem per sobre.

    Si poseu música grega, fareu un viatge meravellós per aquelles terres que tenen grans àpats, grans platges i molt bones melodíes!!!
                  us aconsello la música de'n Theodorakis


SOPA FREDA DE COGOMBRE - sopa fria de pepino



SOPA  FREDA  DE  COGOMBRE-sopa fria de pepino



Les sopes de vegetals crus, com el gaspatxo i similars, resulten molt vitamíniques i lleugeres. Si s'hi afegeix nata o crema de llet, cal tenir cura de deixar-la dins de la nevera....resulta un ingredient delicat amb la calor.

Aquest plat és molt aconsellable per a tots els públics, però molt especialment per seguir una dieta lleugera, rica en calci, depurativa i pobre en greix.

INGREDIENTS: per a 4 persones

. 2 cogombres mitjans
. 1 all tendre ( no imprescindible)
. 2 cogombres en vinagreta
. 2 iogurts
. 1/3 de got de nata líquida
. 2/3 d'un got de llet
. 1 cullera de vinagre blanc
. julivert
. sal i pebre
. menta fresca (opcional)

PREPARACIÓ: Rentareu els cogombres, secareu i els triturareu a la batedora. Podeu afedir-hi unes fulles de menta fresca . Que quedi ben fina la crema resultant. La posareu dins d' un bol i  afegireu la sal, pebre i vinagre.
Posareu els iogurts, la nata, la llet i l' all tendre ben net i triturat. Barregareu bé tots aquests ingredients.
Poseu el bol a la nevera una hora abans de servir a taula. Abocareu  a cada recipient individual amb trossets de cogombre avinagrat ben finets i si us sembla, unes fulles de julivert per decorar.





divendres, 2 d’agost de 2013

AMANIDA DE CARBASSÓ I ALFÀBREGA - ensalada de calabacín y albahaca


AMANIDA  DE  CARBASSÓ I  ALFÀBREGA

ENSALADA DE CALABACÍN Y ALBAHACA

                                      

No s'acostuma a posar carbassó a les amanides. La crema de carbassó o el carbassó fregit és com més l'acostumem a posar a taula.
Aquesta amanida us agradarà i refrescarà en dies de calor, a més de ser un saborós plat vegetarià. Les avellanes a més, són un molt bon nutrient per a tots , i millor si les compreu de la nostra terra.

L'explotació avellanera a les comarques de Tarragona data del segle XIII 
Un aliment cardiosaludable ple d’energia, Vitamina E i antioxidants. Una fruita seca de qualitat, apreciada per receptes de pastisseria i rebosteria i en amanides i salses.
Ja ho diuen Els Pets a una cançó seva: "Menja avellanes!!"


INGREDIENTS: per a 4 persones

.800 g. de carbassons( millor petits)
.50 g. d´avellanes torrades
.30 g. de fulles d'alfàbrega
.80 g. de formatge parmesà ratllat o en encenalls fins
.4 cullerades d'oli d'oliva
.1 culleradeta de vinagre balsàmic
.1 culleradeta de salsa de soja o bé:
.2 culleradetes d'oli d'avellanes(opcional)
sal i pebre negre

ELABORACIÓ:

Aquesta amanida es treballa millor a quatre mans, resulta més àgil. Però si no és així, organitzant el temps de fer els carbassons a la brasa  i deixant refredar abans...la presentació es pot realitzar al moment de servir.

Les avellanes han de ser torrades, millor a casa: precalenteu el forn a 150º. Escampeu les avellanes sobre una safata de forn i  les torreu  uns 12 minuts fins que agafin un color daurat. Les deixareu refredar. Aleshores amb un corrò les picareu bé. També les podeu comprar ja torrades.

Els carbassons, els netegeu, i talleu les puntes i en feu rodanxes en diagonal, d'un centímetre de gruix. Introduïu-les dins d'un bol i hi aboqueu la meitat de l' oli d' oliva i una mica de sal i pebre. 
Haureu escalfat una graella i anireu repartint les rodanxes sobre la graella. S'han de coure uns 2 minuts per cada costat. Les gireu amb unes pinces i haureu d' aconseguir que quedin les rodanxes ratllades per la graella. Les aneu posant en un bol : abocareu el vinagre balsàmic per sobre i deixareu refredar.

Una vegada freds, hi afegiu la resta d'oli d'oliva, l'alfàbrega i les avellanes. Barregeu suaument, tasteu i corregiu de sal si cal. Si hi poseu salsa soja, ja no cal salar-la. Es serveix l´amanida en un plat pla, condimentada amb el parmesà i amanida amb més oli, d'oliva o d'avellana.

                                       BON  PRÒFIT!!