dimarts, 24 de setembre del 2013

BROQUETES DE VERDURA AMB SALSA AGRIDOLÇA-Brochetas de verdura con salsa agridulce

BROQUETES DE VERDURAAMB SALSA AGRIDOLÇA
BROCHETAS DE VERDURA CON SALSA AGRIDULCE


Aquest és un deliciós plat d'inspiració hindú, que combina una gran quantitat de verdures i hortalisses, a més a més d'alguna espècia, que li dóna un gust exquisit.

INGREDIENTS PER 4 PERSONES:
1 carbassó
1 pastanaga
8 xampinyons
1 ceba
mig pebrot vermell
mig bròquil
sal, pebre
farina de cigrons
aigua mineral
100 mil.lilitres de vinagre de vi
1 all
1 tros de gingebre o gingebre molt
100 grams de sucre
oli d'oliva i fulles de  coliandre fresc o en envàs
....i els palets per muntar les broquetes. Han de ser llargs.

ELABORACIÓ: cal tenir els ingredients vegetals a taula ja nets i escorreguts. La farina de cigrons es pot trobar en establiments de menjar ecològic.


 Es tallen en daus iguals totes les verdures: carbassó, pastanaga, ceba, pebrots,...Una vegada tallades, es munten les broquetes alternant les verdures. En el cas de preferir fregir cada peça arrebossada per separat ,es muntaran les broquetes una vegada tretes les peces de la paella i eixugades amb paper .

Haurem preparat amb la farina de cigrons la pasta per arrebossar: primer es barreja molt bé la farina amb l' aigua mineral. Es tracta d'aconseguir una pasta uniforme: espessa però sense grumolls.

Arrebossarem les peces per separat o bé tota la broqueta ( depenent de com ho preferim, caldrà una paella més o menys ample amb molt oli!!)
Escorrem i s' assequen amb paper de cuina.
Es posen o bé, en una safata o bé clavades en alguna base decorativa.La salsa es pot servir a part o bé es tira per sobre les broquetes i el plat. Es decora amb fulles de coriandre fresc( opcional)

SALSA AGRIDOLÇA: Haurem fet aquesta salsa abans, i d'aquesta manera ja la tindrem preparada per servir amb les broquetes calentes:
    En una cassola posarem el vinagre, l'all aixafat, el gingebre i el sucre....es deixa coure a foc suau i remenant fins a aconseguir que la barreja tingui la consistència d'un xarop. Es cola i es reserva.

ÀNIMEU-VOS A FER AQUESTA RECEPTA!!! QUEDA MOLT CRUIXENT                                           I INGERIM VITAMINES SALUDABLES!!!