diumenge, 10 de novembre de 2013

Pollastre rostit amb poma



POLLASTRE ROSTIT   amb poma, patates i pernil



Compreu un pollastre sencer, buit i net.El netegeu sota l' aixeta per dins i per fora. El deixeu escòrrer i eixugueu amb un drap. D'una manera senzilla, el preparareu, i deixareu coure dins del forn, donant-vos temps per dedicar a altres tasques .

INGREDIENTS:
un pollastre sencer, buit
2 pomes Golden
4 patates mitjanetes
2 llesques de pernil serrà
1/4 de litre de brou casolà, o bé preparat de qualitat.
sal, pebre i oli

PREPARACIÓ:

Encendrem el forn uns 10 minuts abans d'introduir la safata amb el pollastre preparat .
Mentrestant, i una vegada net i sec, espolsarem amb sal i pebre l'ínterior i l'exterior del pollastre. Ompliren l'interior amb trossos de la poma pelada, fins que quedi ple. Es pot fer un farciment més complert amb prunes ,pinyons, i és una suggerència per fer el pollastre de Nadal.
 Aleshores, i per evitar que surti, passarem un o dos escuradents per la pell sobrant i tancarem el forat.

A la safata amb oli a la base hi sentarem el pollastre , mullarem amb oli i el fregarem amb la mà. El deixareu una mitja hora anant-lo remullant amb el brou de la base. I aleshores,
al seu voltant , escampareu la resta de poma a trossos, patates a tacos i, les fulles de pernil les extendrem per sobre del pollastre.

La cocció dependrà del tamany del pollastre. Cal que aneu vigilant i remullant amb el brou per evitar que quedi massa sèc.
A aquest pollastre hi podeu afegir el que us vingui de gust, fent anar la vostra imaginació: fruits sècs, panses, figues....

Si us sobra un tall, podeu aprofitar per fer croquetes casolanes, molt senzilles i delicioses. Sense por! 
BUSQUEU AL NOSTRE BLOG: Croquetes de pollastre rostit