dilluns, 23 de desembre de 2013

GALETES DE NADAL


GALETES DE NADAL


Aquestes galetes donen alegria a taula !!
Amb aquests motlles que podeu trobar a molts establiments us animem a fer-les!

Per la massa
2 tasses farina
1/2 tassa sucre 
125 g. mantega
1 ou
1 culleradeta vainilla en pols

Per fer la decoració

  • 300 grams de sucre glaç o llustre
  • El suc d’una llimona
  • 1 ou (clara)
  • Tint líquid alimentari (diversos colors)
  • Elements de decoració (boletes, cors, perles…)
   Elaboració:
En un bol posarem la mantega una mica desfeta amb la farina. Amb una forquilla l' anirem mesclant, i quan vagi agafant cos ho anirem fent amb les mans. Una vegada la massa estigui en el seu punt, afagirem el sucre, l'ou batut i la culleradeta de vainilla. seguirem amassant amb les mans i una vegada estigui correctament feta, la posareu a la nevera una estona per que agafi més cos embolicada amb film de plàstic.

     Mentrestant farem la barreja en un recipient de vidre o porcelana:
  • Batem la clara d’ou, el sucre llustre i unes gotes de llimona amb la batedora de varetes, de forma molt intensa fins aconseguir una crema homogènia amb molt de cos. Un cop feta, podem afegir més sucre per a espessir-la i més suc de llimona perquè es torni més líquida.
  • La glassa es conservarà un parell o tres de dies ben tancada en pots hermètics, però abans de tornar-la a utilitzar necessitarà que li afegim llimona i la tornem a bater, amb varetes manuals o elèctriques, per tornar a agafar cos.
  • Un cop feta només cal que en fem tantes parts com colors vulguem utilitzar. Cadascuna la tenyirem amb unes gotes de tint líquid (sempre comencem amb poc i anem de menys a més) perquè agafi el to que volem.
  •  MOLTA CURA: amb unes gotetes  hi haurà prou color . També, dir que no els toqueu amb els dits ...són colorants i costa de treure!
   Quan treieu la massa de la nevera, que hi pot haver estat unes hores, estireu la massa amb un corrò i aneu espolsant amb farina la taula o marbre on ho feu, també el corrò, per evitar que la massa s´hi enganxi. Que quedi la massa fineta, d'un 1/2 centimetres. I aneu tallant amb els motllets de figuretes.
Les posareu en un recipient per a forn amb paper vegetal, i es couen durant uns 10 minuts.
Les deixeu refredar i les maquilleu: si el glaç és al seu punt no us costarà...amb una cullera petita ho podeu anar fent i colocant les boletes amb pinces.

                         US DESITGEM UN BON NADAL!!!






dissabte, 7 de desembre de 2013

PASTÍS sense forn


PASTÍS  sense forn



Aquesta és una proposta que us puc assegurar , sempre queda bé quan has de compartir amb amics o familia un sopar, dinar o berenar.
Senzill, vistós i no necessita forn.

INGREDIENTS (per a 8 persones)
1 rajola de 150 g. de xocolata fondant de vainilla
300 g. de melindros grandets
50 g. de mantega
250 g. de confitura d´albercoc o de maduixa
50 g. de sucre
100 g. ametlles torrades
1 copeta de coynac
1 culleradeta de cafè instantàni o bé 2 tassetes de cafè
8 cireretes confitades.

ELABORACIÓ:  Fareu fondre dues terceres parts de la xocolata amb 3 cullerades d'aigua, al bany maria o bé al microones, i una vegada ben desfeta i remenada, hi afegireu la mantega.

Les ametlles torrades i pelades, es posaran dins d'un paper de cuina i amb un corrò es picaran per deixar-les ben esmicolades. També ho podeu fer a la picadora. En cal deixar 16 senceres per guarnir al final.

En un recipient cal fer aquesta mescla: 1/4 de litre d'aigua, el sucre, el café i el conyac.

Untareu un motlle rectangular de cake, i hi anireu col.locant una capa de melindros, mullats lleugerament amb la mescla preparada fins a cobrir tota la base. Escorreu amb les mans el melindro si ha xupat massa líquid. 

I aneu fent capes: esteneu la meitat de la melmelada i espolseu la meitat de les ametlles picades. Torneu a posar melindros, i a sobre la meitat de la xocolata. Repetiu la capa de melmelada amb ametlles i un altre capa amb xocolata. Per acabar, tanqueu amb una capa final de melindros sucats i apreteu bé amb les dues mans. Cal que quedi premsat.

El deixeu refredar bé , a la nevera. Es desmotlla passades unes hores sobre una safata i hi aboqueu per damunt la xocolata restant fosa.
Adorneu el pastís amb les cireres confitades i les ametlles senceres. Ho torneu a posar a la nevera....i resulta molt millor, fer-lo el dia anterior.

Treballar a la cuina amb música resulta molt agradable, i a quatre mans molt més entretingut: us recomano aquesta vegada un nou treball d'en Battiato i Antony ( d' Antony and the Jhonsons) : "Del suo veloce volo" 2013