dissabte, 19 d’abril de 2014

TORRIJAS-TORRADES DE SANTA TERESA

TORRADES DE SANTA TERESA

TORRIJAS



Per una tarda de pluja,  d´aquelles en que berenar és una festa: aquestes torrades o torrijas són molt bones, fàcils i  alimenten.A més molt típiques durant els dies de Setmana Santa!

Ingredients:

. pa del dia anterior ( de barra ,pagés, motllo)
. ous
. llet
. sucre
. llimona
. canyella
    
Es talla el pa a rodanxes d'un dit i es suca amb la llet a la que hi haurem abocat  unes gotetes de llimona. S' escorre i es passa pels ous batuts. Aleshores fregim les rodanxes amb oli ben calent. Els hi donem la volta per uniformar el torrat i les posem sobre paper  per  eixugar l'oli sobrant. S'espolsen amb sucre i un pessic de canyella, si es desitja que tinguin una miqueta aquest gust. Es mengen ben fredes, i no cal que sopeu!!!

TORRIJAS

Para pasar alegremente una tarde lluviosa en casa, merendando y alimentandonos. Y para cenar, poca cosa , que llenan mucho.Y por Semana Santa, muy típicas!

Ingredientes:
. pan del dia anterior ( de barra, molde)
. leche
. limón
. huevos
. azúcar
. canela en polvo

Se corta el pan a rodajas de un dedo o menos de grosor. Se sumerge en la leche añadiendole unas gotitas de limón. Se escurren y pasan por el huevo revuelto y  se frien en aceite muy caliente. Al sacarlas bien doraditas, se ponen sobre papel astrigente para sacar el aceite sobrante, se esparce azúcar por encima y pellizcos de canela . Se comeran bien frias.

divendres, 18 d’abril de 2014

MONA DE PASQUA SENSE FORN



MONA DE PASQUA SENSE FORN

LA  NOSTRA  MONA  
OUS  PER  DECORAR
LA  MASSA  DINS  DEL  MOTLLE





  INGREDIENTS:

.MELINDROS
.RODANXES PINYA
.LLET CONDENSADA
.LLET DE VACA
.XOCOLATA NEGRE  FONDRE
.XOCOLATA BLANCA
.OUS XOCOLATA

OPCIONAL: LLESQUES PA DE MOTLLE


LA  MASSA  DESMOTLLADA
 PREPARACIÓ:

DINS D'UN MOTLLE QUE ES PUGUI OBRIR, ANEM ATAPEÏNT LA MASSA AMB DIFERENTS PISOS: 
PRIMER MELINDROS REGATS AMB UNA MIQUETA DE LLET DE VACA. PREMEM AMB ELS DITS I ANEM POSANT A SOBRE BOCINETS DE PINYA TALLATS PETITONS. 
ELS COBRIM AMB LLET CONDENSADA I TAPEM AMB MÉS MELINDROS O BÉ, AMB LLESQUES DE PA DE MOTLLE REGATS AMB LLET DE VACA.
CAL TENIR CURA DE NO POSAR MASSA LÍQUID. EL JUSTET PER AMOROSIR LA MASSA. TAMBÉ UN RAJOLINET DE SUC DE LA PINYA , SENSE PASSAR-SE, HI QUEDARÀ BÉ.
HO PREMEM BÉ AMB LES MANS I DEIXEM A LA NEVERA UN PARELL D'HORES.

Desmotllem amb cura , i decorem:

Haurem fos xocolata negra especial per decorar i quan la tindrem ben fosa al microones amb una miqueta d´aigua i havent remenat bé, la extendrem per sobre de la massa. S´estira amb un ganivet gran i llis i anem tapant les voreres.
Una vegada coberta tota, i la xocolata freda , posarem els ous tallats com es veu a la imatge, i decorarem com es desitgi. 
Nosaltres hi hem posat la fantasia dels pollets sortint de l'ou i regalimant amb xocolata blanca, però hi ha moltes més possibilitats!

Important:  Valorem que no cal utilitzar forn, d'aquesta manera es pot treballar amb els nostres petits.
També, que serveix per fer qualsevol altre tipus de pastís .I PODEU A MÉS, FER TREBALLAR LA IMAGINACIÓ PER ELABORAR LA VOSTRA MONA!!!!

dilluns, 14 d’abril de 2014

ARRÓS AMB BOLETS I BOTIFARRA NEGRA

 ARRÓS AMB BOLETS I BOTIFARRA NEGRA

         
Aquest és un plat que podeu fer en un d´aquells dies que no teniu massa temps per dedicar a cuinar i voleu fer un arrós apetitós i sense complicacions.A més, podeu optar per afegir als ingredients uns productes de molt bona qualitat: les Conserves Ferrer , o bé, Congelats La Sirena.

INGREDIENTS:
.1 pot vidre de bolets variats de la Casa Ferrer, o bé, una bossa de bolets variats de la casa de congelats La Sirena.
.arrós llarg
.1 ceba
.1 vaset de vi negre
.1 troç botifarra negra 
. sal, pebre

ELABORACIÓ:
Sofregim la ceba ben trinxada, la remenem fins que quedi al punt. S'hi posen els bolets( deixarem que es descongelin en el cas que així estiguin embevent l´aigua amb la cocció) o bé, els remenarem juntament amb la ceba. En els dos cassos, es tira el got de vi i es deixa evaporar. En aquest punt es posa l´arrós, que sempre serà una tasseta per plat. Es remena per ajuntar tots els ingredients i, afegirem l´aigua tèbia: dues tasses per tassa d'arròs. També es pot abocar brou si és que en teniu de casolà. Però en el cas de que no sigui així, es pot esmicolar una pastilla de bon brou vegetal o de pollastre o bé de brou preparat. Sempre li donarà més gust al plat.I depenent de si s´ha utilitzat alguns d´aquests ingredients o no, s´haurà de salar i espolsar una miqueta de pebre negre.
Es deixa coure amb paper d' alumini per sobre, al foc o bé al forn. Una vegada passats els 20 minuts més o menys, es deixa reposar una estoneta.
Haurem sofregit tallets prims de botifarra negra, i la repartirem per sobre de cada plat, donat-li un punt molt aconseguit.
     Aquí la bona música per escoltar , pot venir de la mà dels Grans músics que formen "La Locomotora Negra": jazz, swing, blues....del de sempre! Com l´arròs que sempre agrada i queda bé!!!