diumenge, 31 d’agost de 2014

FORMATGE FRESC AMB HERBES-queso fresco con hierbas


FORMATGE  FRESC AMB HERBES
QUESO FRESCO CON HIERBAS



Aquest tipus de formatge s'utilitza molt a França. Animeu-vos a fer-lo vosaltres mateixos...val la pena!!

INGREDIENTS:  500 G. DE FORMATGE BLANC
                                           1 ESCALONIA GRAN( TIPUS DE CEBA)
                                           2 CAPS D'A LL
                                           1 MÀNEC DE CIBOULETTE
                                            OLI D´OLIVA
                                            VINAGRE DE VI
                                            PA DE PAGÉS
                                            SAL I PEBRE

EL.LABORACIÓ:  Aquests ingredients els trobareu facilment en un                                             establiment gran o dels que venen productes ecològics. L'escalònia és un tipus de ceba allargada i que per fora sembla la de Figueres. Resulta molt suau i agradable . 

Renteu la ciboulette i la talleu petita, piqueu l' escalònia i l´all ben petits , millor a mà que amb la picadora. Poseu el formatge blanc en un bol i hi ajunteu aquests tres ingredients ben picats. Saleu i hi espolseu una miqueta de pebre.

Hi aboqueu una cullerada d'oli d'oliva i un rajolí de vinagre. Tasteu i rectifiqueu de sal si cal.

Ho poseu a la nevera durant una hora, mentrestant prepareu les rodanxes de pa , que torrareu una estona abans de servir. PODEN SER UN ENTRANT, AMB TORRADETES PETITES O CASSOLETES PER APERITIU, I TAMBÉ DE POSTRES.

.....................I amb un bon vi , una bona música i companyía, queden d'alló més bones!! Música: proposo Carmen de Bizet! oh lalà!!!



dissabte, 16 d’agost de 2014

PEIX FREGIT - PESCADITO FRITO

 PEIX FREGIT
PESCADITO FRITO


Molt recomenable durant els dies d'estiu és comprar petit peix per fregir. Amb unes llesques de pa amb tomàquet i amanida, ja tenim un sopar o dinar d' allò més estiuenc i que agradarà a tots.
   
Podeu demanar a la peixeteria que us tregui els caps i espines i us deixei els seitons, gobis, o sardinetes netes per portar cap a casa. Si no us ho fan, les podeu comprar ja obertes i netes. Però si us animeu, el millor és fer-ho a casa amb ajuda de les dues mans que us vulguin acompanyar en aquesta tasca.

INGREDIENTS: 500 g. de petits peixos per fregir: seitons,gobis,                                                           sardinetes...
                            1 ampolleta  o llauna de cervesa
                            1/4 de litre de llet
                            200 g. de farina
                            oli per fregir
                            julivert
                            llimona i sal
ELABORACIÓ: Cal netejar bé els peixets: sense cap, espina i ventre. Els renteu i escorriu bé.Fareu dues parts iguals de peixets, i una meitat la introduireu en el plat on hi haureu posat la llet, i l'altre meitat en el plat on hi haurà la cervesa. S´hauran de deixar reposar uns 10 minuts.
Una vegada passat el temps de repós, els escorriu i enfarineu delicadament agafant-los per la cueta i pasant-los pel plat on hi haurà els 200 g. de farina.deixeu anar l'excés de farina amb cura i els posarem a fregir en foc viu. Es van tirant d'un en un i anirem retirant a mida que veiem que ja queden dauradets.
 Tindreu preparada una plàtera amb paper absorvent i els deixareu reposar a sobre a tots.
  Aleshores, podeu passar el julivert un instant per l'oli i es serveix sobre de la plàtera amb els peixets ben cruixents i daurats( recordeu treure el paper absorvent)
  Salem, posem el julivert i unes rodanxes de llimona .

No cal dir que, la millor música que podem posar cuinant aquest plat són unes bones havaneres. I si són del grup "Peix fregit" molt millor!!


                            

diumenge, 3 d’agost de 2014

PERES AL VI - PERAS AL VINO- CUINA FRANCESA

             PERES AL VI NEGRE
peras al vino
Viatjant per França et sorgeixen moltes ocasions per menjar bé. Son molt coneguts els cuiners i l'estil de cuina que ells han mostrat arreu. Nosaltres hem estat a Lió (Lyon) i el mestre Paul Bocuse hi és molt present. La seva cuina és molt carregada de porc i de foc lent per fer cassoles molt elaborades. Però nosaltres us volem oferir algun plat sense carn. Aquestes peres en són una mostra i de ben segur us feran quedar molt i molt bé!
Us volem presentar aquest plat de postre que, adoptarà un nom o un altre depenent de l'origen del vi negre amb que es cuina.
En el nostre cas, ha estat un vi català negre, millor que sigui bo. Però a Lió el cuinen amb vi de la regió de Beaujolais. I per això les anomenen: "Poires à la Beaujolaise".A més, és una senzilla manera de preparar les peres que, delicioses com són venen de gust, però ara a l´estiu s' estoven ben aviat i  perden el punt bo i exacte per ser ingerides.

INGREDIENTS per a 6 plats: 12 peres petites tipus blanquilla.
                                                1 ampolla de vi negre afruitat
                                     150 g. de sucre en pols
                                    1 bastonet de canyella
                                                               1 filat de vainilla o una culleradeta en               pols
                           6 grans de pebre
                         1 clau( espècia)
                         1 pell de taronja
                        opcional: 1 got de crema de cassis
               
                   PREPARACIÓ:
  Poseu en una cassola grosseta: el sucre, la pell de la taronja, la canyella i la vainilla. Poseu els grans de pebre i el clau dins d'una bosseta de gassa( a les botigues que venen tès en tenen unes que serveixen perfectament). Les podeu deixar soltes, però al servir aneu en compte! Afegiu a la cassola. Deixeu bullir durant cinc minuts.


Poseu les peres pelades amb la cua, i les deixeu bullir tapades juntament amb el xarop i a foc lent durant uns 20 o 25 minuts. Quan ja les tingueu tovetes, les treieu i que segueixi bullint lentament el vi per deixar espessir una miqueta. Quan us sembli, es tornen a posar les peres dins de la cassola i es deixen refredar dins del vi. O sigui que, és un plat que es prepara per ser consumit els dies posteriors tenint-les a la nevera.
Molt delicioses ,agradaran a tots!!!

La crema de cassís es pot escampar per sobre una vegada són a la plàtera de servir i fredes.

I la música per acompanyar, ha de ser francesa: Una Edith Piaf sempre ve de gust!