dissabte, 17 de gener de 2015

SÈPIA AMB ESPÀRRECS, BOLETS I GAMBES

SÈPIA AMB ESPÀRRECS ,BOLETS I GAMBES 

SÉPIA CON ESPÁRRAGOS, SETAS Y GAMBAS



La sèpia o sípia, es troba entre les espècies comestibles, pescades sobretot a la zona mediterrània. És un element essencial en la preparació de la paella a certes zones de Catalunya i de vegades es pot afegir al suquet de peix i a la sarsuela. Menja petits crustacis i llagostes i altres animals microscòpics.
També es prepara com a element central d'alguns plats, entre els que cal destacar la Sípia amb patates, la Sípia amb pèsols i la Sípia a la planxa. Resulta molt indicada per les dietes poc calòriques i permet acompanyament de productes vegetals com els que us proposem en aquesta recepta.
Aquest és un plat que, pot ser perfectament l'únic a taula, acompanyat abans d'un entrant lleuger, com una tasseta de brou o crema de porros.
   
Ingredients per a 3 persones:
                   1 sèpia blanca
                   150 grams de gambetes pelades
                   1 mànec d'espàrrecs verds
                   varietat de bolets frescos o bé:conservats en pot de vidre, o congelats
                   all
                   1 tasseta de vi blanc
                   oli d'oliva
   Preparació:
             Aquest plat el podeu fer en dues etàpes, depenent de si heu comprat els productes frescos o congelats.Aconsellable és que siguin frescos, però, no cal desmerèixer els bons productes congelats o en conserva de firmes de qualitat que ens poden alleugerir la vida en ocasions determinades.
                 És un plat lleuger de caloríes i amb bons nutrients. Apte per fer una dieta equilibrada i pocs greixos.
                  Tallarem la sípia i farem daus homogènis.També netegarem els espàrrecs i treurem la part més forta,i la resta la farem a trossets petits i a la paella amb un rajolinet d'oli, els fregirem. Quan els notem quasi bé al punt, hi abocarem les bambetes i una mica més d'oli amb l'all trinxat. Si les gambetes eren congelades, hauran d'haver-se descongelat abans.
A banda, haurem escorregut els bolets si són en conserva, descongelat si són congelats i si són frescos, netejat i escorregut. En una altra paella els fregirem amb sal al vostre gust i una tasseta de vi blanc. Es deixa coure i quan veiem que el vi ha reduit, ho ajuntarem als espàrrecs i gambetes.
La sípia la farem a la planxa poca estona doncs podria quedar massa forta. Salarem al nostre gust i, al servir farem un muntatge amb tots aquests productes. 
Resulta molt saborós i l'aroma que desprén aquest plat us seduirà.
La música que ens acompanyarà en aquesta ocasió pot ser qualsevol tema de la gran Billie Holliday....i a gaudir de la cuina!!!!