diumenge, 1 de febrer de 2015

Llom amb pinya i arrós


LLOM AMB PINYA I ARRÓS

Lomo con piña y arroz


Imprescindible és que, compreu un tall de llom que resulti tendre. Deixeu-vos aconsellar pel botiguer.

INGREDIENTS

.llom en un tall, d'uns 500 grams, o el que es desitgi
. dues llaunes de pinya amb suc(petites)
.crema de llet
.sal, pebre
. arrós blanc

ELABORACIÓ

El tros de llom haurà de ser tallat com si volguèssim fer llibrets,sense arribar al final. Podem demanar al botiguer que ens ho faci ell mateix. Que quedin els talls no massa gruixuts.
Dins de cada tall i per fora salarem, i espolsarem el pebre, o en prescindirem(al vostre gust). I entre tall i tall hi dipositarem mitja rodanxa de pinya. Quan estigui farcit, s'haurà de lligar amb fil de cotó(per poder anar al foc) o bé amb escuradents. Mai apretant massa, doncs quedaria dur.

Rostirem el tros en una paella fonda i oli. Anirem donant voltes per que quedi ros de tots els costats, i tenint cura que no s'obri. Quan veurem que està ros de tot arreu, aleshores, treurem una mica d'oli i hi abocarem el suc de les dues llaunes de pinya i els trossos de pinya tallats petits pel voltant. Ho deixarem al foc que es vagi fent durant uns 25 o 30 minuts.
Podreu anar mirant com queda per dins i sabreu si ja està preparat per servir.
A mitja cocció, hi abocarem la crema de llet per sobre del tall i al voltant. 
Amb una cullera gran, anirem banyant el tall amb el suc del voltant.
Una vegada finalitzada la cocció, es treu del foc el tall i deixant-lo refredar una mica, acabarem de tallar els talls i servirem en una plàtera. El suc el passarem per sobre i a l'hora de servir al plat hi afegirem una part d'arrós que acompanyarà perfectament a aquest plat, per poder-se barrejar amb el suc.

Un plat deliciós que agradarà a tots!

La música aquesta vegada serà la que ens varen deixar ja fa anys aquells meravellosos Supertramp...marxeta i qualitat!!








TARONJA AMB MAGRANA


COPA DE TARONJA AMB MAGRANA

copa de naranja con granada


La Ratafía és un producte català, molt digestiu i de sabor a herbes que deixa una agradable sensació al cos, i que acompanya molts postres .

INGREDIENTS: per 6 persones:

2 taronges grans
1 magrana
2 cullerades de mel
1 raig de Ratafía
menta fresca
xocolata negra per fondre

En primer lloc, pelarem i tallarem les taronges a parts petites, com daus. Pelarem la magrana, obrint-la per la meitat i desgranant-la treient les parts blanques. Posarem els grans de magrana a macerar amb la mel i la Ratafía. Passades unes dues hores a la nevera, disposarem les grans de magrana i els daus de taronja en copes per servir postres, una mica amples.
Barrejarem ambdues fruites i hi abocarem els suc de la maceració.
Per decorar posarem les fulles de menta, o si, h desitgeu, podeu escampar una miqueta de xarop de menta. També, i en poca quantitat, un rajolí de xocolata negra desfeta hi donarà color i més vistositat a un postre que entra pels ulls!!!
I la música que us acompanyarà , pot ser , aquesta vegada qualsevol d'en Louis Amstrong i orquestra.