dissabte, 28 de març del 2015

WOOPIES DE TARONJA I FORMATGE

WOOPIES

woopies taronja i formatge


Resulta molt distret i motivador posar-se a cuina a fer aquests pastissets que amb la imaginació de cada cuiner i cuinera es poden farcir de diferents maneres i  fer que siguin variats i deliciosos per a tots els gustos. Amb els petits de casa, serà també una molt bona manera de passar una estoneta a cuina amb ells i descobrireu noves converses, sempre agradables!

INGREDIENTS ( 10 -12 UNITATS)
100 g. mantega 
175 g. farina i llevat
1 ou
1 sobre sucre glas avainillat
100 g. sucre
1 cullerada aroma taronja
2 cullerades de llet
colorant de taronja
1/2 culleradeta bicarbonat

INGREDIENTS PEL FARCIMENT
250 g. formatge Mascarpone
50 g. sucre glas
1 culleradeta vainilla 

ELABORACIÓ

Preescalfarem el forn a 170 graus.
Tamisarem la farina amb el llevat( mitja culleradeta) i el bicarbonat.
Haureu de batre la mantega estovada amb els dos tipus de sucre i quan estiguin ben integrats hi afegirem l'ou.
La farina s'anirà intercalant a poc a poc amb la llet.
Haurem de tenir tots els ingredients incorporats i aleshores s'hi afegirà el colorant i barrejarem fins a obtenir un color homogeni.
Posarem la barreja en una mànega pastissera amb boca llisa, i anirem fent cercles de la mateixa mida , d'uns quatre centímetres sobre una safata amb paper especial per a forn, o bé, venen safatets de silicona especials per a Woopies.
Els posem al forn durant uns 12-15 minuts. I observeu-los per treure'ls al seu punt de color dauradet.
El farciment: En un bol posarem el formatge mascarpone i el batrem durant uns minuts amb una batedora de varetes, afegint el sucre glas i la vainilla. S'ha d'arribar a obtenir una crema espessa. La possarem en una altra mànega pastissera i anirem omplint els Woopies una vegada freds fora del forn.
Es serviran units de dos en dos i a la safata ben organitzats ! Veureu quines cares posen els convidats!!
La música que ens acompanyarà a cuina, pot ser en aquesta ocasió, uns Beatles que tots estimem i que agraden a tots: grans i petits!!!

diumenge, 15 de març del 2015

LLom amb taronja

LLOM AMB TARONJA
FRED O CALENT
Lomo con naranja
Aquesta manera de preparar el llom és, sens dubte ,de les més senzilles, vistoses i bones de fer. Us varem presentar el plat de llom amb pinya fa un parell de mesos, que també resulta saborós. Però aquest és molt més lleuger, doncs tan sols cal tenir taronges i sucre per la seva preparació.

INGREDIENTS:  per a 8 persones
                          1 quilo de llom de porc en un sol tall
                          1/2 litre de suc de taronja natural
                          150 g. de sucre


 PREPARACIÓ: Posareu el suc de taronja al foc juntament amb el sucre , en una cassola, i una vegada s'ha desfet el sucre, s'hi posa el llom, es remena una mica i es tapa la cassola.Es deixa coure lentament sobre el foc uns 45 minuts aproximadament, anant-lo girant de tant en tant.
Aleshores es treu el llom i es fa bullirla salsa uns 10 minuts més, per fer que s'espesseixi una mica. Tornareu a posar el llomsense tallar, es remena una mica i es deixa encara 5 minuts més i traieu del foc.
Mentre es refreda, no el tocarem de la cassola, però el treureu abans que es refredi del tot.
A l'hora de servir-lo, el tallarem i el col.locarem en una safata, cobert per la salsa i amb troços de taronja dins de cada tall ( que no haurem tallat del tot).
Si es vol servir fred,queda molt bo també, i si es vol servir calent, es pot escalfar al forn uns 10 minuts col.locant-lo en una safata resistent al forn i tapat amb paper d'alumini.

Aquest és un plat deliciós i que si el feu amb un llom de dos colors, de bona qualitat, us quedarà tendre i agradarà a tots! També podeu fer-lo amb suc de mandarina, en el cas que no tingueu taronges. Queda molt suau i bo també!
.......I la música que acompanyarà aquesta estona a la cuina pot ser...la de Blur pels joves, i potser Queen per tots! Vinga, a cuinar s'ha dit!!!!!
                             

dissabte, 7 de març del 2015

SUSHI CASOLÀ


SUSHI CASOLÀ




Aquesta és una manera senzilla i casolana de fer farcellets d'arrós i salmó fumat, que podeu preparar amb els vostres petits. Serà un "sushi" que podeu fer segons la vostra imaginació. D'aquesta manera sortirem de la típica amanida d'arrós i visualment queda molt agradable a taula.

INGREDIENTS:  salmó fumat de bona qualitat i tallat finet
                             arrós blanc
                             pals de cranc
                             cogombres envasats
                             salsa soja
                             .....i el que us vingui de gust!

ELABORACIÓ:  Farem parts més o menys iguals del samó fumat, i omplirem amb una culleradeta d'arrós bullit i escorregut amb aigua freda. L'haurem bullit amb una micona de sal, i quan sigui fred del tot , hi afegirem un rajolí de soja líquida. Embolicarem amb cura i situarem a la safata amb el tancament de la cara de sota.
Emvoltarem amb el que desitgem i que quedi acolorit i sigui agradable de menjar en fred. En aquest cas, hem tallat a tires el cranc, a rodanxetes primes el cogombre i hem amanit amb una miqueta de maionesa.Podeu afegir olives, enciam,....i a disfrutar sense posar el forn en marxa!!!

La música per acompanyar-nos a cuina pot ser si esteu amb petits aquella que ells us demanin! Feu-los contents!