diumenge, 6 de novembre del 2011

CALAMARS FARCITS-CALAMARES RELLENOS


CALAMARS FARCITS

Ingredients x 3 persones:
9 calamarcets no massa grans.
250 g. de tomàquets.
150 g. de gambetes.
50 g. de molla de pa.
20 g. formatge ratllat parmesà.
10 g. pinyons.
1 ceba.
2 ous.
1 dl. de vi blanc.
1 llimona.
Preparació: Mentre una es dedica a netejar els calamars treient tot l´interior i reservant les aletes i potes, l' altre posa  els 2 ous a bullir , pica la ceba i ratlla el tomàquet .
 Per preparar el farciment es fregeixen les gambetes en un cassó amb una miqueta d'oli, es treuen i en el mateix oli, s´ofega la ceba trinxada i abans de que dauri es treu i es posa en un bol juntament amb: les cues de calamars tallades a troços petits, les gambetes,els ous durs trinxats, el pa remullat amb llet, el formatge ratllat i una mica de julivert també trinxat. Es barreja tot i es farceixen els calamars ajudats d' una cullera de cafè. Una vegada tots plens, els tanquem amb escuradents per evitar que surti el farcit. S' enfarinen, i es fregeixen . S´ha de posar una tapa davant de la paella o cassola per evitar que quan algun calamar peti  us pugui esquitxar. 
Es treuen un cop daurats i a la mateixa cassola s´hi posa una mica de ceba que haurem reservat, al daurar s' hi tira el vi i es deixa reduir, i el tomàquet . Es deixa coure una mica i s´hi tiren els pinyons picats, sal, i una miqueta d' aigua per evitar que quedi massa espessa la salsa. Posem els calamars entre mig , tapem i deixem coure a foc regular una mitja hora. Al servir-los queda decoratiu posar porcions de llimona, i espolçar amb julivert.
Que no hi falti el pa, doncs us ben assegurem que la tentació de sucar és gran i ,a disfrutar!!!!!

-----------------------------------------------------------
CALAMARES  RELLENOS

Ingredientes x 3 personas:
9 calamarcitos no demasiado grandes.
250 g. de tomates.
150 g. de camarones.
50 g. de miga de pan.
20 g. queso rallado parmesano.
10 g. piñones.
1 cebolla.
2 huevos.
1 dl. de vino blanco.
1 limón.
Preparación: Mientras una se dedica a limpiar los calamares sacando todo el interior y reservando las aletas y patas, el otro pone los 2 huevos a hervir, picar la cebolla y raya el tomate. Para preparar el relleno se fríen los camarones en un cazo con un poco de aceite, se sacan y en el mismo aceite, rehoga la cebolla picada y antes de que dore se saca y se pone en un bol junto con: las colas de calamares cortadas en trozos pequeños, los camarones, los huevos duros picados, el pan remojado con leche, el queso rallado y un poco de perejil también picado. Se mezcla todo y se rellenan los calamares ayudados de una cuchara de café. Una vez todos llenos, los cerramos con palillos para evitar que salga el relleno. Se enharinan, y se fríen. Se pondrá una tapa frente a la sartén o cazuela para evitar que cuando algún calamar petición pueda salpicar. Se sacan una vez dorados y en la misma cazuela se pone un poco de cebolla que habremos reservado, al dorar se echa el vino y se deja reducir, y el tomate. Se deja cocer un poco y se tiran los piñones picados, sal, y un poquito de agua para evitar que quede demasiado espesa la salsa. Ponemos los calamares entre medio, tapamos y dejamos cocer a fuego regular una media hora. Al servirlos queda decorativo poner porciones de limón, y espolvorear con perejil.
Que no falte el pan, pues de bien aseguramos que la tentación de mojar es grande y, a disfrutar !!!!!





4 comentaris:

  1. Nena !!! quina virgueria que has fet, jo m'he registrat però no he pogut pujar la foto i ara mateix no sé si estic escribint al lloc adient.

    ResponElimina
  2. Bé, rectifico, si he pogut pujar la foto.

    Ahir teniem ganes d'alguna cosa dolça i no volia sortir per comprar res, vaig fer unes galetes de mantequilla en un tres i no res.

    RECEPTA: 125 gr. de mantequilla
    50 gr. de sucre
    170 gr. de farina

    Jo, primer vaig treballar el sucre amb la mantega i quan ja estaba homogenia li vaig anar incorporant la farina, sembla al principi que ha de costar amalgamar-ho tot però és bastant ràpid, això ho vaig fer en un bol, quan ja podia fer una bola, el vaig ficar a la nevera mitja horeta, després el vaig dividir, a una part li vaig posar Nesquik, a l'altre coco rallat (encar em quedava dels panellets) i al'altre ametlla picada (panellets) els vaig aplanar amb el corró fins a mig centimetre (però crec que hauria pogut fer-les una mica més gruixudes) i les vaig tallar amb un corta pastes amb formes, després a les de coco els hi vaig posar per sobre i a les d'atmetlla també, 15' al forn ja calentet a 180º (sempre amb el nas alerta) i com es van refredar de seguida ,van poder tastar-les sense esperar gaire, la veritat, boniiissimes, com les galetes daneses.

    ResponElimina
  3. Té una pinta boníssima :D No hagués posat mai el pa en el farcit, quina bona idea ^^ A veure si ens animem nosaltres i en fem, que també ens agraden molt! Espero que seguiu així i ens sorprengueu amb més receptes! :)

    ResponElimina

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!