dimarts, 3 d’abril del 2012

ALBERGÍNIES FARCIDES DE CARN


ALBERGÍNIES FARCIDES DE CARN 


Les albergínies resulten sabroses de moltes maneres, però farcides de carn , resulten ser un segon plat molt complert , que amb una amanida abans obtindrem un àpat complert.

Ingredients per a 3 persones:

. 3 albergínies mitjanes
. 1/2 quilo de carn picada ( tota de vedella, o bé a mitges amb la de porc)
. 1 ceba, o porro
. 2 o 3 tomàquets
. 2 ous
. pa ratllat
. 1 gotet de llet o crema de llet
. formatge ratllat


 No oblideu!: música i un bon vi de la mediterrània per acompanyar !

   A quatre mans podrem treballar amb més lleugeresa, com sempre:  Una prepararà les albergínies i l´altre el farciment. Les albergínies es tallen per la meitat, es buida  cada una d´elles, tenint cura de deixar la pell en forma de barqueta. La meitat d' albergínia que treiem la reservem per posar al farciment. Es sala i amb un rajolinet d´oli es posen en una plàtera al forn escalfat previament. Tan sols cal que es quedin una miqueta toves( 2 minuts). Es treuen i hi posarem el farciment.



El farciment: En una paella fregirem la ceba o porro tallada a trossos petits, el tomàquet ratllat, i salarem. Introduim l' albergínia a trossets petits .Passats uns minuts, afagirem la carn que anirem remenant per anar-la desfent. Deixarem coure i quan sigui la carn cuita, hi  afagirem els dos ous remenats previament. Seguirem remenant i una vegada veiem com queda la massa, afagirem una mica de llet o crema de llet per amorosir aquest farciment. Deixarem coure uns minuts , salarem i espolsarem amb un pessic de pebre.
Aquest farciment l´anirem introduint dins les barquetes , i si ens en sobra, podem fer unes mandonguilles petites per acompanyar, afegint l' albergínia que ens ha quedat.  Espolsarem amb pa ratllat i formatge especial per fondre i introduirem al forn amb la part de torrar oberta.
Si a més , treballem amb un acompanyament de bona música mediterrània : Theodorakis, Maria del Mar Bonet, i altres, us ben asseguro que us resultarà una festa!!! I no oblideu el bon vi català, italià o grec que hi casarà d´allò més bé!!!!

----------------------------------------------------------



BERENJENAS RELLENAS DE CARNE

Las berenjena resultan sabrosas de muchas maneras, pero rellenas de carne, resultan ser un segundo plato muy completo, que con una ensalada antes hace que sea una comida completa.

Ingredientes para 3 personas:

. 3 berenjena medianas
. 1/2 kilo de carne picada (toda de ternera, o bien a medias con la de cerdo)
. 1 cebolla, o puerro
. 2 o 3 tomates
. 2 huevos
. pan rallado
. 1 vasito de leche o crema de leche
. queso rallado
. música y un buen vino del mediterráneo.

    A cuatro manos podremos trabajar con más ligereza, como siempre: Una preparará las berenjena y el otro el relleno. Las berenjenas se cortan por la mitad, se vacía cada una de ellas, cuidando de dejar la piel en forma de barquilla, y la pulpa se reserva para el relleno. Se sala y con un chorrito de aceite se ponen en una fuente en el horno calentado previamente. Tan sólo es necesario que se queden un poco blandas (2 minutos). Se sacan y pondremos el relleno.

El relleno: En una sartén freímos la cebolla o puerro cortados a trozos pequeños, el tomate rallado, y salaremos. Se sofrie tambien la pulpa de las berenjenas bien cortada, más o menos la mitat de ella. Añadimos la carne que iremos removiendo para irla deshaciendo. Dejaremos cocer y cuando esté la carne cocida, añadiremos los dos huevos revueltos  previamente. Seguiremos removiendo y una vez vemos como queda la masa, se le añade un poco de leche o crema de leche para suavizar este relleno. Dejaremos cocer unos minutos, salaremos y se puede espolvorear con una pizca de pimienta.
Este relleno lo iremos introduciendo dentro de las barquetas, y si nos sobra, podemos hacer unas albóndigas pequeñas para acompañar añadiendo la  pulpa de berenjena que haya podido sobrar. Espolvorear con pan rallado y queso especial para fundir e introduciremos al horno con la parte de tostar abierta.

Si además, trabajamos con un acompañamiento de buena música mediterránea: Theodorakis, Maria del Mar Bonet, y otros, os aseguro que os resultará una fiesta! Y no olvideis el buen vino catalán, italiano o griego que  casarán muy bien!


                                                                                              


3 comentaris:

  1. hola noies! no sé si ho haureu vist, però ara el bonpreu fa un concurs de cuina on diuen que hi ha regal segur i entre els premis 6000 €! :D

    http://www.bonpreu.cat/pag1.php?idSubF=434&idF=2

    Si us interessa apunteu-vos-hi! :3

    ResponElimina
  2. Mariona!! Gracies per la informació, però ja tenim pensat participar, com cada any! Anima't tu també, que ets una bona cuinera!! Pel sol fet de participar, et regalen un llibre!

    ResponElimina
  3. Hola! Aquesta és una de les meves debilitats! Per cert, teniu un blog molt maco, m'hi quedo a "xafardeixar" una estona.

    ResponElimina

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!