diumenge, 23 de desembre del 2012

BESCUIT DE NADAL AMB TORRÓ DE XIXONA


         

                                                                                      
ingredients 
4 ous
mitja llimona
150 grams  torrò de Xixona
150 grams sucre bru
1 iogurt natural
30 grams de mel
120 grams de mantega
250 grams de farina de repostería
i sobre de llevat en pols
sucre glaç per decorar(opcional)

    Si us heu trobat que encara us queda una peça de torró de Xixona per encetar i sense caducar al rebost i en voleu treure profit, aquesta fòrmula us serà molt útil. El bescuit és suau i el gust a torró queda molt dissimulat, però li dona una consistència agradable.També si us trobeu que no us ve de gust menjar-la aquest any o bé la podeu comprar. Serà d´aliment pels vostres petits i agradable pels més grans!!

 Precalentem el forn a 180º. Engrassem un motlle desmotllable de 23 cm. de diàmetre amb una miqueta de mantega i a la base hi posem paper vegetal.
Les clares i unes gotetes de llimona es fan passar a punt de neu. Millor amb un braç batedor, o bé a ma amb una forquilla. Per aconseguir que pugi més rapidament, farem aquesta acció a prop del forn: la mateixa calor ajuda a pujar millor.

 La persona que ens ajuda pot estar esmicolant el torró i escalfant la mantega al microones per desfer-la. 

En un bol gran posem els rovells d'ou, el sucre bru, , la mantega desfeta i el torró esmicolat. El iogurt natural, la mel, i ho barregem amb una forquilla. Afegim el llevat i la farina mica en mica i remenant amb una forquilla. La trituradora o mini pimer ens acabaran d´unir  els ingredients passant a fer-se una massa espessa.
Aleshores i per amorosir la massa, afegirem les clares batudes i es vaunint sense xafar, anar donat voltes suaument amb una espàtula. Mica en mica va quedant molt lleugera.

Ho aboquem  al  moltllo engrassat i  durant  uns 30  minuts a 180º ( depenent del tipus de forn)  hi  haurem  d´estar a sobre. Abans de treure'l punxarem amb un escuradents el mig  per saber si està encara cru o al punt.
El treiem del forn, deixem refredar i decorem com vulguem.

                 Bó i d´aliment pels vostres petits i per vosaltres per sucar al café amb llet, o sol.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!