dimecres, 2 de gener de 2013

EMPANADA GREGA D´ESPINACS - SPANAKÓPITA

EMPANADA GREGA D'ESPINACS
SPANAKOPITA

      

INGREDIENTS per 6 persones
225 pasta filo
2 cullerades d´oli d´oliva
1 ceba gran picada
1 quilo de fulles tendres d´espinacs  netes; i si són congelades: 500 g. ja descongelades
4 cullerades de julivert picat
2 cullerades d´anet (eneldo) picat
3 ous batuts
200 g. formatge feta
sal i pebre
100 g. mantega
OPCIONAL: 100 g. panses de Corint i 100 pinyons

Preparació del farciment: fregim la ceba entre 5 i 10 minuts en oli calent en una cassola, fins que estigui tendre i sense deixar-la torrar. Afegim els espinacs que haurem bullit  millor al vapor, o les congelades, i es remenen a la cassola amb la ceba fins que quedin tovetes. Es poden tallar amb tisores per fer que quedin més esmicolades. Es deixen refredar.
Hi posarem el julivert, anet (eneldo) i ous batuts. També el formatge esmicolat, sal i pebre i es barreja tot bé.
Es fon la mantega i engrassem lleugerament una safata refractària fonda de 30x20 cms. Les llàmines de pasta filo amb aquesta mida de safata s´han de partir. Si és més gran no caldrà. Agafem una llàmina i folrem la base i la pintem amb un pinzell per escampar mantega per sobre o amb oli d'oliva. Repetirem aquesta operació amb la meitat de llàmines de pasta.
Aleshores estenem el farciment  dels espinacs i formatge,i opcionalment si es desitja amb els pinyons i panses passades per la paella, i anem cobrint amb la resta de les llàmines, untades amb mantega i pinzell. Es van doblegan els costats cap a dins i finalment també s'unta amb mantega la llàmina final . Amb un ganivet afilat es pot marcar la SPANAKÓPITA en 6 quadres.
La posem al forn precalentat a 190º uns 30 minuts fins que es dauri. Es pot menjar calenta o freda. Un bon vi i música grega i a ballar sirtaky que és molt divertit!! 

_________________

EMPANADA GRIEGA DE ESPINACAS - SPANAKÓPITA

INGREDIENTES para 6 personas
225 pasta filo
2 cucharadas de aceite de oliva
1 cebolla grande picada
1 kilo de hojas tiernas de espinacas limpias, y si son congeladas: 500 g. ya descongeladas
4 cucharadas de perejil picado
2 cucharadas de eneldo picado
3 huevos batidos
200 g. queso feta
sal y pimienta
100 g. mantequilla
OPCIONAL: 100 g. de pasa de Corinto y 100 de piñones

Preparación del relleno: freír la cebolla entre 5 y 10 minutos en aceite caliente en una cazuela hasta que esté tierno y sin dejarla tostar. Añadimos las espinacas que habremos hervido mejor al vapor, o las congeladas, y se mezclan en la cazuela con la cebolla hasta que queden blanditas. Se pueden cortar con tijeras para hacer que queden más desmenuzadas. Se dejan enfriar.
Pondremos el perejil, eneldo y huevos batidos. También el queso desmenuzado, sal y pimienta y se mezcla todo bien.
Se funde la mantequilla y se engrasa ligeramente una bandeja refractaria honda de 30x20 cms. Las láminas de pasta filo con esta medida de bandeja se han de partir. Si es más grande no será necesario. Cogemos una lámina y forramos la base y la pintamos con un pincel para esparcir mantequilla por encima o con aceite de oliva. Repetiremos esta operación con la mitad de láminas de pasta.
Entonces extendemos el relleno de las espinacas y queso, y opcionalmente con las pasas y piñones pasados por la paellla ligerament, y vamos cubriendo con el resto de las láminas, untadas con mantequilla y pincel. Se doblegan los lados hacia adentro y finalmente también se untan con mantequilla la lámina final. Con un cuchillo afilado se puede marcar la spanakopita en 6 cuadros.
La ponemos al horno precalentado a 190 º unos 30 minutos hasta que se dore. Se puede comer caliente o fría. Un buen vino y música griega y a bailar sirtaky que es muy divertido!

                                       
                                       

1 comentari:

  1. he visto tu blog y me gustan muchos la recetas que tienes,pero las entiendo a medias las podrias poner tambien en castellano? Gracias y feliz año.Mi blog es el puchero de la bruja por si te quieres pasar y echar un vistazo

    ResponSuprimeix

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!