dissabte, 18 de maig del 2013

LLOM AMB LLET I AMETLLES-lomo con leche y almendras

LLOM AMB LLET I AMETLLES

LOMO CON LECHE Y ALMENDRAS

Aquest plat el vaig veure fer molt a la meva àvia de Tarragona, i a la meva mare que el va afegir als seus preferits.

Resulta molt agradable i el llom queda molt tendre si en compreu un de bona qualitat i no el deixeu passar del temps de cocció, amb una cocció lenta.

INGREDIENTS: ( per a 6 persones)
. 750 grams llom en un tros
. 100 grams d'ametlles torrades
. 1 litre de llet
. oli d'oliva
. sal i pebre
opcional  : 2 cebes de Figueres , 2 tomàquets i crema de llet

ELABORACIÓ: Farem talls al tros de llom sense arribar a tallar-lo del tot. Salarem i empebrerem dins de cada tall i omplirem amb les ametlles picades ben fines, procurant que hi hagi la mateixa quantitat dins de cada tall. Les ametlles pelades es poden picar amb la picadora. Si no la teniu, poseu les ametlles pelades dins d'un drap de cuina tancat i amb el corró( rodillo), rodolem per sobre prement amb força fins que quedin ben picadetes.

LLigarem a l' amplada la peça amb un cordó especial de posar al foc( resistent de cotó), per evitar ens surti el farciment fora. Però no el deixeu massa apretat...quedaria dur al coure.

Tornem a salar i empebrar per fora i el posarem a una cassola amb oli calent. L'haurem d' enrossir per tots costats.

Treurem l' oli de la cassola i hi posarem la llet que ha de cobrir la peça de llom. Deixarem coure lentament i tapat  fins que s'hagi evaporat més de la meitat de la llet i us quedi una salsa lligada i espessa.

NOTA: Aconsellable refredar per tallar del tot la peça. Un cop tallat,es col.loca a la plàtera de servir i s' escampa la salsa pel damunt. Quan el volguem tornar a escalfar, ho farem al forn. 

Si us sembla, al sofregir el llom, hi podeu posar dues cebes ben picadetes i el tomaquet ratllat i colat (sense llavors)que hi donen molt bon gust. Però és opcional .També , es pot afegir a la llet una mica de crema de llet.

Queda molt bé, fet el dia anterior .


6 comentaris:

  1. molt bona recepta, el llom queda la mar de melós.

    ResponElimina
  2. Hola Montse i Mariona! No coneixia el vostre blog. Des que he vist aquesta recepta amb llet i ametlles que he tingut ganes de fer-vos una visita. Ara ja teniu una seguidora més, molt bona recepta! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina: tu també tens un blog molt distret, i de qualitat ! Es nota que disfrutes a la cuina!!! Em vull fer seguidora teva també!!!

      Elimina
  3. Delicioso, si señoras, además de no ser complicada la receta y quedar super bien, tampoco es cara y en los tiempos que corren... este es otro valor añadido. Besos.

    ResponElimina

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!