dimecres, 16 d’octubre de 2013

ESTOFAT DE VEDELLA - Estofado de ternera

ESTOFAT  DE  VEDELLA- Estofado de ternera

Amb els dies de fresqueta que ens van venint, ja ve de gust un plat calentet  complert i saborós. No és pas complicat, tan sols cal que la carn sigui la més adequada per fer aquest plat i que sigui de qualitat. Una miqueta de paciència per fer "estofar" poc a poc el conjunt d' ingredients.

INGREDIENTS: per a 4 persones
-1 kg. patates petites
-500 g. de vedella a daus
-1 ceba
-2 o 3 grans d'all
-1/4 de litre de brou( casolà o comprat de qualitat)
-1 dl. de vi blanc
-1 cullerada tomàquet concentrat o 2 tomàquets madurs
-1 ramet ( llorer, farigola, julivert) dels comprats fets.

ELABORACIÓ: Treurem el greix dels daus de carn, o sigui, que quedi pulida. En una cassola ( millor de fang, o també pot ser l'olla a pressió), posarem oli, i hi afegirem la carn per daurar-la i havent-la enfarinat una miqueta. La ramenem sense deixar que s´enganxi i quan veurem que ja està daurada, hi afegirem la ceba trinxada.
 Es deixa coure un parell de minuts remenant sovint i aleshores hi abocarem el vi, deixant-lo reduir.
 S´hi afegeix el tomàquet concentrat o bé, els dos tomàquets ratllats, el brou i el ramet lligat. Amb ajuda de la persona que ens acompanya a la cuina, ja tindrem les patates pelades i tallades a daus mitjanets i els abocarem a la cassola. Salarem al gust( poca sal...recordem que hi hem abocat brou i caldrà tastar ),  pebre i es deixa coure POC A POC, fins que les patates i carn quedin cuites.
  Per servir col.locarem tot en una plàtera i espolsaremamb un xic de julivert.
              I.....A    SUCAR-HI PA!!!!!

1 comentari:

  1. Us ha quedat molt bo!! I amb el farcellet d'herbes queda preciós. Petons

    ResponElimina

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!