dissabte, 7 de desembre del 2013

PASTÍS sense forn


PASTÍS  sense forn



Aquesta és una proposta que us puc assegurar , sempre queda bé quan has de compartir amb amics o familia un sopar, dinar o berenar.
Senzill, vistós i no necessita forn.

INGREDIENTS (per a 8 persones)
1 rajola de 150 g. de xocolata fondant de vainilla
300 g. de melindros grandets
50 g. de mantega
250 g. de confitura d´albercoc o de maduixa
50 g. de sucre
100 g. ametlles torrades
1 copeta de coynac
1 culleradeta de cafè instantàni o bé 2 tassetes de cafè
8 cireretes confitades.

ELABORACIÓ:  Fareu fondre dues terceres parts de la xocolata amb 3 cullerades d'aigua, al bany maria o bé al microones, i una vegada ben desfeta i remenada, hi afegireu la mantega.

Les ametlles torrades i pelades, es posaran dins d'un paper de cuina i amb un corrò es picaran per deixar-les ben esmicolades. També ho podeu fer a la picadora. En cal deixar 16 senceres per guarnir al final.

En un recipient cal fer aquesta mescla: 1/4 de litre d'aigua, el sucre, el café i el conyac.

Untareu un motlle rectangular de cake, i hi anireu col.locant una capa de melindros, mullats lleugerament amb la mescla preparada fins a cobrir tota la base. Escorreu amb les mans el melindro si ha xupat massa líquid. 

I aneu fent capes: esteneu la meitat de la melmelada i espolseu la meitat de les ametlles picades. Torneu a posar melindros, i a sobre la meitat de la xocolata. Repetiu la capa de melmelada amb ametlles i un altre capa amb xocolata. Per acabar, tanqueu amb una capa final de melindros sucats i apreteu bé amb les dues mans. Cal que quedi premsat.

El deixeu refredar bé , a la nevera. Es desmotlla passades unes hores sobre una safata i hi aboqueu per damunt la xocolata restant fosa.
Adorneu el pastís amb les cireres confitades i les ametlles senceres. Ho torneu a posar a la nevera....i resulta molt millor, fer-lo el dia anterior.

Treballar a la cuina amb música resulta molt agradable, i a quatre mans molt més entretingut: us recomano aquesta vegada un nou treball d'en Battiato i Antony ( d' Antony and the Jhonsons) : "Del suo veloce volo" 2013







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!