diumenge, 2 de novembre del 2014

CRESTES D'ESPINACS I FORMATGE AL FORN

CRESTES D'ESPINACS I FORMATGE
              empanadillas de espinacas


Aquest és un plat senzill i ràpid de fer. I fetes al forn, no necessitem ni una gota d'oli. Resulten sanes i vistoses!

INGREDIENTS
.un paquet d'oblees
.dos mànecs d'espinacs frescos, o bé, dues bosses dels empaquetats
.un tall de formatge de cabra
.2 grans d'all
1 ou

PREPARACIÓ

Cal tenir present que, si els espinacs són comprats frescos i en cabdell, els haurem de netejar bé. Actualment els venen a les fruiteries força nets, però cal fer-ho a cas atambé. Tallarem les basses i en un recipients gran amb aigua els deixarem ben oberts i anirem canviant l'aigua unes dues vegades més. Cal que no quedi gens de sorra.

En una paella alta, i una mica d'oli, posarem els espinacs escorreguts i deixarem que vagin minvant...queden molt desinflats. Triturarem dos alls i ho escamparem amb la sal que desitgem. Deixarem fregir fins que hagi envegut el líquid( han de quedar sequets) ,anant regirant-los per evitar que s'enganxin.
Si la persona que ens acompanys ha disposat les oblees sobre el marbre, una vegada els espinacs s´hagin refredat una mica, amb una cullera anirem posant les quantitats que deixin tancar bé les oblees. O sigui que, no les ompliu massa!. I sobre del farcit i posarem una petita quantitat del formatge de cabra. Tancarem amb una altra oblea i farem el tancament amb les puntes d'una forquilla. Així evitarem surti el farcit .

Les disposarem en una plàtera de forn i la part del gratinador oberta. Aband d' introduir la plàtera, haurem pintat amb un pinzell la part de dalt amb rovell d'ou .
Es dauraran molt rapidament, i una vegada les veiem amb bon color, amb molta cura les girarem i deixarem que també daurin per sota.
Les servirem amb la part més inflada a la vista, i creieu-nos que no en quedarà ni una!!
La música que pot acompanyar a aquest plat, pot ser un recull de la música de Bebo o Chucho Valdés! Alts i forts, de ben segur els hi ha agradat menjar espinacs!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!