dilluns, 27 d’octubre de 2014

PASTÍS DE BACALLÀ

PASTÍS DE BACALLÀ
PASTEL DE BACALAO



Si voleu preparar bacallà d' una manera agradable, suau i vistosa, amb aquest partís creieu-me que quedareu molt i molt bé.

INGREDIENTES PER A 4-5 PERSONES

.300 GRAMS DE BACALLÀ SEC
.400 GRAMS DE PATATES
.4 OUS
. FULLES D' ENCIAM
.1/4 DE LITRE DE SALSA MAIONESA
.1 CULLERADETA DE PA RATLLAT

PREPARACIÓ

 Peleu i coeu les patates a trossos i, quan siguin quasi cuites , afegiu-hi el bacallà remullat i sense pell. Quan arrenqui el bull ho retireu del foc , i deixeu tapat uns 10 minuts. Desprès , separeu el bacallà de les patates i, en feu un puré sec amb el passapurés.També és pot fer a mà utilitzant una forquilla i aixefant la patata fins que quedi fina.
Aleshores es torna a barrejar amb el bacallà ben esmicolat i sense espines.Barregem bé,sense apretar,  i s´hi afegeixen tres rovells d'ou i les tres clares batudes a punt de merenga. Tasteu i , si cal, assaoneu-ho.

Posareu tota la pasta dins d'un motlle untat i amb paper, també untat, al forns; empolseu -ho pel damunt amb una miqueta de pa ratllat. Es cou a forn regular uns 25 minuts aproximadament.

Fareu una salseta de tomaquet i una salsa maionesa, que poden ser comprades de bona qualitat, i que serviran per decorar una vegada desmotllat i una mica refredat. Decorat amb enciam queda molt vistós.

És un plat que agrada a petits i grans!!!!
I la bona música que acompanya al plat pot ser : Norah Jones.....sensualitat i suavitat per cuinar , que sempre va bé!!!!