dissabte, 19 de gener del 2013

QUICHE VEGETARIANA DE CEBA - QUICHE VEGETARIANA DE CEBOLLA


QUICHE VEGETARIANA DE CEBA
QUICHE VEGETARIANA DE CEBOLLA

     
Amb el corró haurem estirat la massa i extés al motlle.
                    Con el rulo habremos estirado la masa y extendido en el molde.
INGREDIENTS
Per fer la massa :300 g. de farina integral (si pot ser,d' espelta)
                            150 g. de mantega freda o margarina ecològica
aigua
sal
Per  al  farcit: 500 g. de ceba  tipus Figueres ( tallada a làmines)
4  ous  batuts
150 g. crema de llet de soia o arròs
nou moscada
oli, sal  i  pebre
50 g. de formatge tipus Parma,( si es desitja)

    PREPARACIÓ

Farem una muntanyeta sobre del marbre i en el mig , un sot dins del que hi abocarem la mantega deixada abans estovar. Amb les mans, dits oberts, anirem pastant els dos ingredients sense premer. Veurem que es va convertint en una massa més tipus serradura. És llavors que hi afegirem una mica d'aigua i un pessic de sal. Seguireu pastant i ,si cal, afegireu més aigua ,de mica en mica. Treballeu la massa fins que no se us enganxi a les mans. Un truc per a una bona pasta brisa feta a mà és que estigui poc pastada, tot el contrari de la pizza.
No cal dir que, si ho preferiu, podeu comprar la massa brisa fresca ja feta i estirada que està comercialitzada.

Feu-la coure al forn ( preescalfat a 200º) uns deu minuts perquè perdi la humitat, estirada dins du'n motlle rodó i amb la vora ondulada i desmotllable. Punxeu-la amb la punta du'n ganivet varies vegades . Es retira i la reserveu fins que tinguem preparat el farcit.
Cuinant a quatre mans, ja tindrem el farciment fet: 
Salteu la ceba a làmines amb una mica d´oli i sal; es tapa i deixa coure a foc lent per aconseguir una ceba caramel.litzada. Es va remenant varies vegades.
Una vegada caramel.litzada , barregeu-la en un bol amb els ous batuts, el formatge i la crema de llet. Espolseu nou moscada i pebre, i farcim el motlle.
Fareu coure la quiche uns 25 minuts, o bé fins quan els ous estiguin quallats i dauradeta . 

També la podrem farcir de : ceba amb carbassó, ceba amb albergínia, porros,...a França és molt típica ! Bon appetit!!Buen provecho!!!
Bon profit!!

                    ......i quina música per a cuinar-la?Doncs, 
                         Belle and Sebastian
             










                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!