ALVOCATS AMB GAMBES
AGUACATES CON GAMBAS
Aquest fruit en baia de l'alvocater , d'origen americà, ens aporta molta vitamina i resulta fàcil de cuinar. Cal que el fruit sigui madur per poder partir la closca forta pel mig i que resulti la polpa agradable al paladar.
Nosaltres en aquesta ocasió, hem treballat amb un producte envasat i congelat per una cadena molt coneguda: La Sirena. Congelades les dues parts sense closca, resulten molt pràctiques per omplir i servir.
INGREDIENTS per 3 persones
. 6 mitjos alvocats envasats ( La Sirena) o 3 peces senceres fresques
. una cullerada tomàquet fregit
. 1 ou dur
. 1/2 ceba
. 150 g. gambes pelades
PER LA SALSA:
. 5 cullerades soperes maionesa , pot ser light
. suc de 1/2 taronja
. salsa perrins ( opcional)
. un rajolí de brandy (cognac)
ELABORACIÓ SALSA( salsa rosa): En un bol hi posareu la maionesa, suc de taronja, salsa perrins i el brandy. Remanareu bé fins que quedi homogènea i seguidament a la nevera.
ELABORACIÓ FARCIMENT: S´ha de mesclar : la polpa d'un mig alvocat,el tomàquet, ou dur, i ceba. Es remena i xafa amb un ganivet fins que quedi la barreja fina. Es sala, al gust, però molt poquet.
Abocarem aquest farciment dins de les cassoletes, ja descongelades, i seguidament hi posarem 5 o 6 gambes clavades a cada una d'elles. S´hi abocarà la salsa per sobre en el mateix moment de servir.
També es pot triturar algunes gambetes amb el farciment, i deixar-ne menys per sobre.
Es un plat molt refrescant i que omple. No cal fer rés massa fort de primer plat: un gaspatxo de primer, o bé un carpacció de vedella per després, poden ser bones opcions!
QUE VAGI DE GUST!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!