PEIX FREGIT
PESCADITO FRITO
Molt recomenable durant els dies d'estiu és comprar petit peix per fregir. Amb unes llesques de pa amb tomàquet i amanida, ja tenim un sopar o dinar d' allò més estiuenc i que agradarà a tots.
Podeu demanar a la peixeteria que us tregui els caps i espines i us deixei els seitons, gobis, o sardinetes netes per portar cap a casa. Si no us ho fan, les podeu comprar ja obertes i netes. Però si us animeu, el millor és fer-ho a casa amb ajuda de les dues mans que us vulguin acompanyar en aquesta tasca.
INGREDIENTS: 500 g. de petits peixos per fregir: seitons,gobis, sardinetes...
1 ampolleta o llauna de cervesa
1/4 de litre de llet
200 g. de farina
oli per fregir
julivert
llimona i sal
ELABORACIÓ: Cal netejar bé els peixets: sense cap, espina i ventre. Els renteu i escorriu bé.Fareu dues parts iguals de peixets, i una meitat la introduireu en el plat on hi haureu posat la llet, i l'altre meitat en el plat on hi haurà la cervesa. S´hauran de deixar reposar uns 10 minuts.
Una vegada passat el temps de repós, els escorriu i enfarineu delicadament agafant-los per la cueta i pasant-los pel plat on hi haurà els 200 g. de farina.deixeu anar l'excés de farina amb cura i els posarem a fregir en foc viu. Es van tirant d'un en un i anirem retirant a mida que veiem que ja queden dauradets.
Tindreu preparada una plàtera amb paper absorvent i els deixareu reposar a sobre a tots.
Aleshores, podeu passar el julivert un instant per l'oli i es serveix sobre de la plàtera amb els peixets ben cruixents i daurats( recordeu treure el paper absorvent)
Salem, posem el julivert i unes rodanxes de llimona .
No cal dir que, la millor música que podem posar cuinant aquest plat són unes bones havaneres. I si són del grup "Peix fregit" molt millor!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!