diumenge, 28 d’octubre de 2012

Panellets



PANELLETS 

A quatre mans es poden fer els panellets d' una manera més àgil. Suggerir a qualsevol de casa per posar-s'hi és molt gratificant. En el meu cas , la meva filla ha mesurat i col.locat cada ingredient en el seu recipient i així ho hem tingut tot a punt. També ha fet les boles dels panellets de pinyons i els ha cobert, cosa una mica laboriosa. 
En un bol es barrega 250 grams d' ametlla crua marcona ratllada + 200 de sucre + una patata petita bullida, xafada amb una forquilla i deixada refredar + raspadura d'una llimona. Es barreja bé primer amb una forquilla sense aixafar la massa i s' acaba amb una espàtula de fusta presionant una mica , no remenant. D'aquesta manera no se'ns estobarà massa.
Per fer els de pinyons en necessitareu uns 200 grams i us en sortiran uns 20 : es fan boletes petites de pasta, es passen per fècula i per clara dóu batuda , i es cobreixen amb pinyons. Es van col.locant en un plàtera de forn, i es pinten amb rovell d'ou.
Per fer els d' ametlles es fan unes barretes petites amb la pasta, es passa clara d'ou per sobre i s' arrebossa amb ametlles trinxades.
·Les boles es poden fer  barrejant a la massa xocolata en pols, café, coco, depenent del gust que volguem.
Es posa la plàtera dins del forn a temperatura forta uns deu minuts, a mitja alçada. Es deixen refredar abans de treure'ls del recipient.

·És important no fer-los massa a prop del forn  per evitar que amb l' escalfor s' estovin massa . També és bo deixar la massa un parell d' hores a la nevera per fer-la més compacta.

LOS "PANELLETS"

 
A cuatro manos se pueden hacer los "panellets" de una manera más cómoda. Sugerir a cualquiera de casa para ponerse es muy gratificante. En mi caso, mi hija ha medido ycolocado cada ingrediente en su recipiente y así lo hemos tenido todo a punto. También ha hecho las bolas de los panellets de piñones y los ha cubierto, cosa un poco laboriosa.
En un bol se mezcla 250 gramos de almendra cruda marcona rallada + 200 de azúcar +una patata pequeña cocida, aplastada con un tenedor y dejada enfriar + raspadura deun limón. Se mezcla bien primero con un tenedor sin aplastar la masa y se termina conuna espátula de madera presionando un poco, no removiendo. De esta manera no nosestobará demasiado.
Para los de piñones necesitará unos 200 gramos y os saldrán unos 20: se hacen bolitaspequeñas de pasta, se pasan por fécula y clara de huevo batida, y se cubren conpiñones. Se colocan en un fuente de horno, y se pintan con yema de huevo.
Para los de almendras se hacen unas barritas pequeñas con la pasta, se pasa clara de huevo por encima y se reboza con almendras trituradas.
·Las bolas se pueden hacer mezclando la masa chocolate en polvo, café, coco,dependiendo del gusto que queramos.

Se pone la bandeja en el horno a temperatura fuerte unos diez minutos. Se dejan enfriar antes de sacarlos del recipiente.

·Es importante no hacerles demasiado cerca del horno para evitar que con el calor se ablanden demasiado. También es bueno dejar la masa un par de horas en la nevera para hacerla más compacta.



Els podeu acompanyar d'un got de ratafia o moscatell!
¡Los podéis acompañar de un vaso de ratafia o moscatel!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!