diumenge, 21 d’abril de 2013

Tonyina a la planxa amb salsa



TONYINA A LA PLANXA AMB SALSA

ATÚN A LA PLANCHA EN SALSA

ingredients per 4 persones:

500 grams tonyina fresca
200 grams tomàquets
3 cullerades vinagre Módena
1 ceba
1 gra d´all
1 dl. vi blanc
25 g. pa ratllat
20 g. farina
1 llimona
julivert


Preparació de la tonyina:

La tonyina sense pell ni espines, i tallada a rodanxes( primes o gruixudetes ,depén del gust personal),s´assaona una miqueta amb sal i pebre. La regarem amb suc de llimona, enfarinarem i untarem lleugerament amb oli. aleshores, l´empolsareu amb una mica de pa ratllat.
Posarem la tonyina sobre la planxa molt calenta, la deixarem coure uns 4 0 5 minuts, tombem i seguim coent. La col.loquem en una plàtera i escampen la salsa per sobre . Adornarem amb rodanxes de llimona i amb julivert trinxat.
LA  SALSA: En un cassó ofegarem la ceba a rodanxes fines, i esperarem que dauri. Aleshores hi afegirem l'all i el julivert trinxats i el vi que deixarem reduir. Reduit el vi, afegirem una culleradeta de farina, i tot remenant amb foc fluix es deixa coure una mica. Afegirem els tomàquets a trossos, es fan coure a poc a poc uns 15 minuts. A mig coure, abocarem el vinagre i si cal aigua per evitar que quedi massa espessa o s´enganxi. Finalment es passa la salsa pel colador xinés.

Si treballem aquesta recepta a quatre mans, és molt senzilla i ràpida de fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!