dissabte, 20 de juliol de 2013

FILET DE LLOM AMB SALSA DE MOSTASSA



FILET DE LLOM AMB SALSA DE MOSTASSA I MEL

FILETE DE LOMO CON SALSA DE MOSTAZA Y MIEL


Aquesta recepta la podeu realitzar amb filet de porc (a la foto), o de vedella.
També, l'acompanyament de puré de pastanaga, es pot fer amb puré de poma (aquest el que s'hi veu a la foto).

INGREDIENTS
500 g de filet de porc o vedella, en una peça o dues
1 cullerada de mel
20 g. sucre bru
100 ml.brou de carn(o en pastilla)
1 tassa de cervesa(opcional)
ratlladura mitja taronja
1 cullerada vinagre balsàmic
1 cullerada mostassa rústica
3 cullerades d'oli d'oliva
sal i pebre
300 grams de pastanagues o pomes golden

    ELABORACIÓ



LA SALSA:  Fondrem  el sucre en una cassoleta, i hi afegirem la cervesa, el brou, la mel, ratlladura de taronja, vinagre i mostassa.

Courem lentament , remenant fins que quedi reduïda a la meitat més o menys. Aleshores salpimentem i deixem reposar.



COCCIÓ DE PASTANAGUES: Pelar les pastanagues, tallar a rodanxes i es couen en aigua salada durant 15 minuts. Les escorrem i reservem una tasseta de l'aigua de cocció. Les passem per la batedora amb el líquid necessàri per aconseguir un puré espés. Rectifiqueu el punt de sal i  espolseu amb pebre. Si preferiu fer-ho amb poma, bullireu dues pomes trossejades amb poca aigua i una vegada toves, s'aixaferan o passaran pel passapuré.



COCCIÓ DE LA CARN : Es renten els lloms, sequem i salpimentem. Els daurarem en una paella amb oli. Seguidament els passarem a una cassola  refractària i els courem  al forn precalentat a 200ºC durant 10 minuts.Cal vigilar molt el temps de cocció del llom, si ens passem pot quedar sec. 

Servirem a taula tallat i amb la salsa i puré de pastanagues o pomes.
Per acabar de decorar i omplir, haurem rostit unes patates al forn, o fregides.



UN PLAT PER QUEDAR BÉ!
...i la música per escoltar : els joves dirigits per en Joan Chamorro: La Sant Andreu Jazz Band, us alegrarà a la cuina!!






1 comentari:

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!