dissabte, 3 de maig del 2014

MANDONGUILLES AMB SÍPIA


 MANDONGUILLES amb sípia

albóndigas con sépia

EL PLAT A PUNT DE SER SERVIT

Aquesta vegada us vull proposar un plat ràpid, pel fet que es prepara amb productes congelats. Són productes de confiança, amb una qualitat assegurada i que en el nostre cas han estat comprats a la cadena de productes congelats"La Sirena"
Al nostre congelador podem tenir aquests productes i sense haver programat rés especial, ens trobem que podem fer un plat per a unes sis o set persones i que agradi a grans i petits
INGREDIENTS:

400 grams de mandonguilles de carn la Sirena
400 grams de sípia neta extra la Sirena
150 grams de ceba trossejada la Sirena
150 g. pèsols extra la Sirena
4-6 cullerades de tomàquet fregit la Sirena
2 dosis d' all trossejat la Sirena
2 dosis de julivert trossejat la Sirena
1 copeta de vi blanc
sal iodada
un pessic de pebre negre mòlt 
3 cullerades d'oli d'oliva

La nit abans de fer el plat, s´ha de deixar descongelar la sípia dins de la nevera i amb un recipient adequat per l'aigua que pugui deixar.Començarem el plat posant les mandonguilles congelades en un plàtera de forn amb paper engrassat. Les deixarem dins del forn per descongelar i mig dorar. Mentrestant, haurem tallat a daus petitons la sípia ben escorreguda.
Farem un sofregit amb la ceba que anirem remenant i quan dauri afegirem el tomàquet. Remenarem i hi aboquem els daus d'all i julivert remenant per desfer-los. Aboquem el vi i el deixem evaporar. En aquest moment és quan posem a la cassola les mandonguilles, i la sípia. Si queda massa espessa la salsa, hi podeu afegir aigua o bé brou si en teniu. Salem, empebrem i tapem per deixar coure uns 25 minuts. A mitja cocció hi afegirem els pèsols que hi donaran un tó acolorit agradable.
I aquells que vulguin sucar-hi pa, doncs a disfrutar!!!És un plat que sempre queda bé, i si hi ha petits els ajuda a menjar dos diferents productes de carn i peix.

I quina música per anar cuinant aquest plat??Doncs si teniu unes bones Havaneres, perfecte. Si més no, la música cubana d'en Bebo Valdés, us ferà bona companyia!!!

1 comentari:

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!