dimarts, 6 de maig del 2014

COCA CASOLANA-BIZCOCHO

COCA CASOLANA
Aquest és un dels pans de pessic que us servirà per moltes ocasions. 
Quan hagueu de fer un berenar, o pastís per una festa infantil, o bé, quan volgueu posar a taula algun extra per pendre amb el café o infusions, aquest té moltes possibilitats. Us explicarem com fer la base sense decorar. Però es pot espolsar amb sucre glaç, o bé extendre-hi xocolata desfeta o de les que ja venen preparades en pot ,i decorar amb confitets, lacasitos....per donar-li color.

EL PA DE PESSIC SENSE DECORAR

EL PA DE PESSIC AMB SUCRE GLAÇ

ingredients:
4 ous
125 ml d' oli
300 ml. de llet
300 g de sucre
la pell d´una llimona
450 g. de farina
2 sobres de llevat Royal
un polsim de sal

preparació
Es baten els rovells de l'ou amb el sucre i la pell de la llimona ratllada. Hi afegirem la llet treta de la nevera una estona abans per no ser massa freda, i quan s´ha integrat bé la massa, incorporarem l' oli poc a poc. En aquest punt la farina barrejada amb el llevat i un polsim de sal. Perquè els pans de pessic quedin bons, és aconsellable no batre gaire la massa un cop s'hi ha incorporat la farina. No importa si hi queden alguns grumolls, perquè després en el forn desapareixen.
Si teniu ajuda, haurà muntat les clares a punt de neu i s´incorporen a la massa amb moviments circulars suaus i amb molt de compte perquè no baixin. S´han de muntar a prop del forn que ja tindreu obert fa una estoneta, així la calor ajudarà a pujar.
Abocarem el contingut en un motlle gran prèviament greixat amb oli, i es cou al forn a 180ºC durant 30 o 40 minuts, o el temps necessari perquè el pa de pessic quedi cuit.
Per saber si està cuit, es punxa amb una agulla llarga i si surt neta, vol dir que el pa de pessic ja es pot treure del forn.Es deixa refredar sobre d'una reixeta.
Amb aquestes quantitats surt un pa de pessic molt gros, però també podeu fer-lo amb la meitat dels ingredients i la massa s´aboca en un recipient més petit perquè el pastís quedi alt i esponjós.
Si teniu forn de gas, l´haureu de posar a mitja alçada, i en el moment de posar-lo dins baixar una miqueta la temperatura. 
I aquesta vegada, la música que podeu escoltar mentre feinageu...pot ser qualsevol tema del nostre Joan Manel Serrat que dona caliu a un àpat tan senzill i bàsic de la cuina.

1 comentari:

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!