dilluns, 9 de juny del 2014

BACALLÀ AMB PATATES I PEBROT


BACALLÀ AMB PATATES I PEBROT


Aquest tipus de plat es pot preparar amb bacallà i amb qualsevol tipus de peix que pugui ser cuinat en lloms.
El bacallà es pot comprar ja desalat i es prepara d´acord el que ens digui el botiguer: pot aconsellar fer una darrera desalació a casa o no. Una vegada al seu punt ja podem fer el plat. Si es tracta de qualsevol altre tipus de peix, cal mirar que el talls siguin ni massa ggrans ni massa petits i sempre sofregir-los abans, com el bacallà.

INGREDIENTS

.bacallà o peix : dues racions per persona
.tres patates mitjanes
.pebrot escalibat
.1 all
.vi blanc dolç
.julivert
.tomàquet concentrat o 1 tomàquet
.olives negres

ELABORACIÓ

Necessitarem una cassola gran , millor que sigui de fang.
Sofregirem el bacallà enfarinat en oli ben calent. Primer la part del llom i donarem la volta per sofregir la cara de la pell. Una vegada daurant, es treu amb cura de que no s'ens desfagi i es deixa en un plat. Si tenim ajuda i cuinem a quatremans, l'altre cuiner-a haurà tallat les patates a daus i les fregirà en una paella apart. 
En la cassola sofregirem l'all picat o tallat ben petitó, hi afegirem el tomàquet ratllat. Si tenim un tub de tomàquet concentrat, és molt interessant d'utilitzar en aquest plat. Amb dues puntetes, es consegueix una mica de color i sabor, sense dominar.
Una vegada tot daurat, hi tirem una tasseta de vi blanc dolç tan si cuinem bacallà com si és peix. Si el que cuinem és bacallà també s´hi pot abocar vi moscatell. Recordem que el bacallà amb algún ingredient dolç dona molt bon resultat.
Ja tenint evaporar el vi, hi posarem el tall, i abocarem aigua per poder fer el xup, xup durant uns 15 minuts, amb les patates ja quasi fregides , el julivert picat o esmicolat , el pebrot vermell escalibat i les olives .Taparem la cassola. Tastarem a mitja cocció per saber si li cal sal o no.
És un plat que agrada a tots, i que resulta molt bé com a plat únic després d' un aperitiu o una amanideta!

La música per passar una bona estona a la cuina fent aquest plat, pot ser perfectament música brasilenya de qualsevol estil: Vinicius de Moraes, Toquinho, Maria Creuza, Astrud Gilberto, .....i bon profit!!!!






2 comentaris:

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!