dilluns, 23 de juny del 2014

RAP A L'ALL CREMAT AMB CLOÏSES

RAP  A  L'ALL  CREMAT AMB CLOÏSES


  Per l'elaboració d´aquest plat cal comprar un rap sencer, doncs
 l'utilitzarem tot. El cap netejat per la dependenta de la peixateria, ens servirà per fer un fumet de peix, necessari per afegir al xup-xup de la cassola. Penseu que, si el compreu sencer, resulta més bé de preu que a rodanxes. També és molt aconsellable comprar cuetes de rap que en moltes ocasions es troben al mercat a bon preu.

INGREDIENTS:   1 RAP SENCER
                                             CLOÏSES
                                             2 o 3 GRANS D'ALL
                                             FARINA
                                             FUMET DEL CAP DEL RAP
                                             pel fumet: 1 ceba, vi blanc

ELABORACIÓ:     En primer lloc, demanarem que ens netegin el rap, deixant el cap net i tallat apart. El cos el demanarem a llesques grans, però també pot ser a lloms. Aleshores l' espina la poseu també a bullir amb el cap per fer el fumet.
Aquest senzill plat, una vegada tingueu els ingredients preparats, és fàcil de seguir i molt agraït a taula. 
En una cassola de fang o de metall amb base gruixuda, sofregireu l' all tallat a rodanxes fines. El deixarem torrar, sense cremar...i atenció: en el punt de torrat i que ha agafat color, hi aboquem la farina. Remenem, sense parar, per arribar a una massa fina.....hi abocarem el fumet del peix bullit.(Explicació de com fer el fumet més a baix) Seguirem remenant fins que ens quedi una massa espessa i fluida a l´hora. Es deixa coure uns cinc minuts a foc baix i vigilant no es cremi . Anirem tirant més fumet a mida que vagi espessant massa. També tasteu el suc i vaureu el punt de sal que hi fa falta. Posareu els talls de rap escampats i taparem la cassola . Recordeu anar mirant i abocant més fumet si veieu que en fes falta. Durant 8 o 10 minuts ja tindreu el rap a punt. Recordeu que el rap no ha de coure massa temps. Les cloïses, que hi donen molt bon gust, cal escampar-les a mitja cocció. Recordeu haver-les rentat amb aigua i sal per evitar es quedi la sorra dins.

FUMET  DE  PEIX : El fumet de peix serveix per preparar molts plats de peix que necessiten d'un suquet ben substanciós. La millor manera de fer-lo és portant de la botiga el cap de la peça que heu comprat. Si no heu comprat la peça sencera, podeu demanar comprar-lo solt.
Poseu a bullir elcap net i tallat amb 1 ceba a rodanxes, i un gotet de vi blanc. Es deixa bullir durant una mitja hora i ja està llest!

MÚSICA PER ESCOLTAR CUINANT AQUEST PLAT: Els Manel : qualsevol de les seves cançons acompanyen amb una calma agradable les nostres activitats i , cuinar peix es mereix això i més!
                            
                                                BON PROFIT!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!