diumenge, 3 d’agost de 2014

PERES AL VI - PERAS AL VINO- CUINA FRANCESA

             PERES AL VI NEGRE
peras al vino
Viatjant per França et sorgeixen moltes ocasions per menjar bé. Son molt coneguts els cuiners i l'estil de cuina que ells han mostrat arreu. Nosaltres hem estat a Lió (Lyon) i el mestre Paul Bocuse hi és molt present. La seva cuina és molt carregada de porc i de foc lent per fer cassoles molt elaborades. Però nosaltres us volem oferir algun plat sense carn. Aquestes peres en són una mostra i de ben segur us feran quedar molt i molt bé!
Us volem presentar aquest plat de postre que, adoptarà un nom o un altre depenent de l'origen del vi negre amb que es cuina.
En el nostre cas, ha estat un vi català negre, millor que sigui bo. Però a Lió el cuinen amb vi de la regió de Beaujolais. I per això les anomenen: "Poires à la Beaujolaise".A més, és una senzilla manera de preparar les peres que, delicioses com són venen de gust, però ara a l´estiu s' estoven ben aviat i  perden el punt bo i exacte per ser ingerides.

INGREDIENTS per a 6 plats: 12 peres petites tipus blanquilla.
                                                1 ampolla de vi negre afruitat
                                     150 g. de sucre en pols
                                    1 bastonet de canyella
                                                               1 filat de vainilla o una culleradeta en               pols
                           6 grans de pebre
                         1 clau( espècia)
                         1 pell de taronja
                        opcional: 1 got de crema de cassis
               
                   PREPARACIÓ:
  Poseu en una cassola grosseta: el sucre, la pell de la taronja, la canyella i la vainilla. Poseu els grans de pebre i el clau dins d'una bosseta de gassa( a les botigues que venen tès en tenen unes que serveixen perfectament). Les podeu deixar soltes, però al servir aneu en compte! Afegiu a la cassola. Deixeu bullir durant cinc minuts.


Poseu les peres pelades amb la cua, i les deixeu bullir tapades juntament amb el xarop i a foc lent durant uns 20 o 25 minuts. Quan ja les tingueu tovetes, les treieu i que segueixi bullint lentament el vi per deixar espessir una miqueta. Quan us sembli, es tornen a posar les peres dins de la cassola i es deixen refredar dins del vi. O sigui que, és un plat que es prepara per ser consumit els dies posteriors tenint-les a la nevera.
Molt delicioses ,agradaran a tots!!!

La crema de cassís es pot escampar per sobre una vegada són a la plàtera de servir i fredes.

I la música per acompanyar, ha de ser francesa: Una Edith Piaf sempre ve de gust!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!