diumenge, 15 de març del 2015

LLom amb taronja

LLOM AMB TARONJA
FRED O CALENT
Lomo con naranja
Aquesta manera de preparar el llom és, sens dubte ,de les més senzilles, vistoses i bones de fer. Us varem presentar el plat de llom amb pinya fa un parell de mesos, que també resulta saborós. Però aquest és molt més lleuger, doncs tan sols cal tenir taronges i sucre per la seva preparació.

INGREDIENTS:  per a 8 persones
                          1 quilo de llom de porc en un sol tall
                          1/2 litre de suc de taronja natural
                          150 g. de sucre


 PREPARACIÓ: Posareu el suc de taronja al foc juntament amb el sucre , en una cassola, i una vegada s'ha desfet el sucre, s'hi posa el llom, es remena una mica i es tapa la cassola.Es deixa coure lentament sobre el foc uns 45 minuts aproximadament, anant-lo girant de tant en tant.
Aleshores es treu el llom i es fa bullirla salsa uns 10 minuts més, per fer que s'espesseixi una mica. Tornareu a posar el llomsense tallar, es remena una mica i es deixa encara 5 minuts més i traieu del foc.
Mentre es refreda, no el tocarem de la cassola, però el treureu abans que es refredi del tot.
A l'hora de servir-lo, el tallarem i el col.locarem en una safata, cobert per la salsa i amb troços de taronja dins de cada tall ( que no haurem tallat del tot).
Si es vol servir fred,queda molt bo també, i si es vol servir calent, es pot escalfar al forn uns 10 minuts col.locant-lo en una safata resistent al forn i tapat amb paper d'alumini.

Aquest és un plat deliciós i que si el feu amb un llom de dos colors, de bona qualitat, us quedarà tendre i agradarà a tots! També podeu fer-lo amb suc de mandarina, en el cas que no tingueu taronges. Queda molt suau i bo també!
.......I la música que acompanyarà aquesta estona a la cuina pot ser...la de Blur pels joves, i potser Queen per tots! Vinga, a cuinar s'ha dit!!!!!
                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!