dimecres, 6 de febrer del 2013

calamars farcits

CALAMARS  FARCITS
CALAMARES RELLENOS



  Ingredients   3-4 racions
9 calamarcets no massa grans.
250 g. de tomàquets.
150 g. de gambetes.
50 g. de molla de pa.
20 g. formatge ratllat  parmesà.
10 g. pinyons.

1 ceba
2 ous.
1 dl. de vi blanc.
1 llimona.

Preparació: Mentre una es dedica a netejar els calamars treient tot l´interior i reservant les aletes i potes, l' altre posa  els 2 ous a bullir , pica la ceba i ratlla el tomàquet . Per preparar el farciment es fregeixen les gambetes en un cassó amb una miqueta d'oli, es treuen i en el mateix oli, s´ofega la ceba trinxada i abans de que dauri es treu i es posa en un bol juntament amb: les cues de calamars tallades a troços petits, les gambetes,els ous durs trinxats, el pa remullat amb llet, el formatge ratllat i una mica de julivert també trinxat. 
Es barreja tot i es farceixen els calamars ajudats d' una cullera de cafè. Una vegada tots plens, els tanquem amb escuradents per evitar que surti el farcit. 
S' enfarinen, i es fregeixen . S´ha de posar una tapa davant de la paella o cassola per evitar que quan algun calamar peti  us pugui esquitxar. 
Es treuen un cop daurats i a la mateixa cassola s´hi posa una mica de ceba que haurem reservat, al daurar s' hi tira el vi i es deixa reduir, i el tomàquet .
 Es deixa coure una mica i s´hi tiren els pinyons picats, sal, i una miqueta d' aigua per evitar que quedi massa espessa la salsa. Posem els calamars entre mig , tapem i deixem coure a foc regular una mitja hora. Al servir-los queda decoratiu posar porcions de llimona, i espolçar amb julivert.
Que no hi falti el pa, doncs us ben assegurem que la tentació de sucar és gran i ,a disfrutar!!!!!
Acompanyarem l'estona amb una bona música, en aquest cas: Unes bones habaneres que recorden la nostra costa meravellosa!

-----------------------------------------------------------
CALAMARES RELLENOS
Ingredientes x 3  o 4 personas:
9 CALAMARES no demasiado grandes.
250 g. de tomates.
150 g. de camarones.
50 g. de miga de pan.
20 g. queso rallado parmesano.
10 g. piñones.
1 cebolla.
2 huevos.
1 dl. de vino blanco.
1 limón.
Preparación: Mientras una se dedica a limpiar los calamares sacando todo el interior y reservando las aletas y patas, el otro pone los 2 huevos a hervir, picar la cebolla y raya el tomate. Para preparar el relleno se fríen los camarones en un cazo con un poco de aceite, se sacan y en el mismo aceite,rehoga la cebolla picada y antes de que dore se saca y se pone en un bol junto con: las colas de calamares cortadas en trozos pequeños, los camarones, los huevos duros picados, el pan remojado con leche, el queso rallado y un poco de perejil también picado. 
Se mezcla todo y se rellenan los calamares ayudandonos de una cuchara de café. Una vez todos llenos, los cerramos con palillos para evitar que salga el relleno. Se enharinan, y se fríen. Se pondrá una tapa frente a la sartén o cazuela para evitar que cuando algún calamar petición pueda salpicar. Se sacan una vez dorados y en la misma cazuela se pone un poco de cebolla que habremos reservado, al dorar se echa el vino y se deja reducir, y el tomate. Se deja cocer un poco y se tiran los piñones picados, sal, y un poquito de agua para evitar que quede demasiado espesa la salsa. Ponemos los calamares entre medio,tapamos y dejamos cocer a fuego regular una media hora.
 Al servirlos queda decorativo poner porciones de limón, y espolvorear con perejil.
Que no falte el pan, pues  os aseguramos que la tentación de mojar es grande y, a disfrutar!!!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!