diumenge, 21 d’abril del 2013

ARRÓS AMB CARXOFES


ARRÓS AMB CARXOFES
    ARROZ CON ALCACHOFAS

INGREDIENTS PER 4 PERSONES:

. 4 TASSES D´ARRÓS (DEL QUE PREFERIU)
. 6 CARXOFES MITJANES
. 1 CEBA DE FIGUERES
. 1 PORRO
.  PERNIL PER SOFREGIR
. 1 LLIMONA

Us volem explicar com fer un arrós molt digestiu i sa i que a més podeu fer variant els ingredients al vostre gust. Nosaltres hem comprat carxofes d'agricultura ecológica al mercat i ens ha vingut de gust fer-les així. 
Per començar, netejarem les carxofes treient les fulles exteriors i procurant no extraure la base del cor. Tallarem la part posterior i les partirem a llàmines no massa primes.En una cassola, la mateixa a on farem l´arrós, sofregirem la ceba tallada fineta i el porro i quan comenci a daurar hi abocarem les carxofes. Es remena a fi que es barregin els ingredients , baixarem la intensitat del foc i quan la carxofa comenci a estar toveta, s´hi tira bocinets de pernil del país i seguirem remenant.
Aleshores hi abocarem quatre tasses d´arrós i es remena per fer que es barregi amb els ingredients. Passarem a posar-hi el doble de brou o aigua que d´arrós, i una tassa més . Remenarem i deixarem uns vint minuts coure. Cal anar observant com avança la cocció i si hem de baixar el foc així ho farem. Tastarem i si ens cal salar, ho farem. Una vegada acabada la cocció taparem la cassola amb paper d´alumini i servirem cinc minuts més tard.
Aquesta cocció s´ha fet amb arrós llarg i quasi al final  hi hem escampat una miqueta de colorant .
....I la música per anar escoltant....el nou treball d'en Van Morrison!! Qualitat assegurada!!!


2 comentaris:

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!