dilluns, 19 d’agost del 2013

ALVOCATS AMB GAMBES - AGUACATES CON GAMBAS



ALVOCATS  AMB  GAMBES

AGUACATES CON GAMBAS


Aquest fruit en baia de l'alvocater , d'origen americà, ens aporta molta vitamina i resulta fàcil de cuinar. Cal que el fruit sigui madur per poder partir la closca forta pel mig i que resulti la polpa agradable al paladar.
Nosaltres en aquesta ocasió, hem treballat amb un producte envasat i congelat per una cadena molt coneguda: La Sirena. Congelades les dues parts sense closca, resulten molt pràctiques per omplir i  servir.

INGREDIENTS  per 3 persones

.  6 mitjos alvocats envasats  ( La Sirena) o 3 peces senceres fresques
.  una  cullerada tomàquet fregit
.  1 ou dur
.  1/2 ceba
.  150 g. gambes pelades

PER  LA  SALSA:
.  5  cullerades soperes maionesa , pot ser light
.  suc de 1/2  taronja
.  salsa perrins ( opcional)
.  un rajolí  de brandy (cognac)

ELABORACIÓ SALSA( salsa rosa): En un bol hi posareu la maionesa, suc de taronja, salsa perrins i el brandy. Remanareu bé fins que quedi homogènea i seguidament a la nevera.

ELABORACIÓ  FARCIMENT: S´ha de mesclar : la polpa d'un mig alvocat,el tomàquet, ou dur, i ceba. Es remena i xafa amb un ganivet fins que quedi la barreja fina. Es sala, al gust, però molt poquet.

Abocarem aquest farciment dins de les cassoletes, ja descongelades, i seguidament hi posarem 5 o 6 gambes clavades  a cada una d'elles. S´hi abocarà la salsa per sobre en el mateix moment de servir.

  També es pot triturar algunes gambetes amb el farciment, i deixar-ne menys per sobre. 

Es un plat molt refrescant i que omple. No cal fer rés massa fort de primer plat: un gaspatxo de primer, o bé un carpacció de vedella per després, poden ser bones opcions!
                                                 
                                     QUE VAGI DE GUST!!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!