diumenge, 11 d’agost del 2013

SOPA FREDA DE COGOMBRE - sopa fria de pepino



SOPA  FREDA  DE  COGOMBRE-sopa fria de pepino



Les sopes de vegetals crus, com el gaspatxo i similars, resulten molt vitamíniques i lleugeres. Si s'hi afegeix nata o crema de llet, cal tenir cura de deixar-la dins de la nevera....resulta un ingredient delicat amb la calor.

Aquest plat és molt aconsellable per a tots els públics, però molt especialment per seguir una dieta lleugera, rica en calci, depurativa i pobre en greix.

INGREDIENTS: per a 4 persones

. 2 cogombres mitjans
. 1 all tendre ( no imprescindible)
. 2 cogombres en vinagreta
. 2 iogurts
. 1/3 de got de nata líquida
. 2/3 d'un got de llet
. 1 cullera de vinagre blanc
. julivert
. sal i pebre
. menta fresca (opcional)

PREPARACIÓ: Rentareu els cogombres, secareu i els triturareu a la batedora. Podeu afedir-hi unes fulles de menta fresca . Que quedi ben fina la crema resultant. La posareu dins d' un bol i  afegireu la sal, pebre i vinagre.
Posareu els iogurts, la nata, la llet i l' all tendre ben net i triturat. Barregareu bé tots aquests ingredients.
Poseu el bol a la nevera una hora abans de servir a taula. Abocareu  a cada recipient individual amb trossets de cogombre avinagrat ben finets i si us sembla, unes fulles de julivert per decorar.





1 comentari:

  1. Hola Montse,

    Quina idea més bona cuinar a 4 mans i a més amb la Mariona....molt bé! a més aquestes amanides es mengen amb els ulls....aviat et trucaré i quedem....ja t'explicaré...hem estat d'hospitals, és que no parem....petons, muàààà a les dues.

    ResponElimina

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!