dissabte, 1 de febrer del 2014

VEDELLA EN FARCELLETS


VEDELLA EN FARCELLETS


Aquesta manera de preparar la vedella  mai deixa indiferent als que seuen a taula.
Cal demanar talls fins de vedella i que sigui tendra. La carn picada de porc, també es pot demanar al 50% amb vedella picada i que la preparin a la carnissería.

INGREDIENTS: (per 4 persones)
. 4 bistecs prims i un xic grossos
. 200 g. carn picada de porc( o 50%porc i 50% vedella)
. 1 ceba grossa
. 2 pastanagues
. 2 grans d´all
. 1 cullerada tomàquet concentrat( o bé una tassa de tomàquet fregit)
. 1 ramet ( llorer, farigola i julivert)
. 1/2 tasseta de vi blanc
. 1/2 litre de brou
. farina

ELABORACIÓ:

Els bistecs cal que els aplanem bé i els polim . Preparerem el farciment en un bol amb : la carn picada, una cullerada de ceba ben trinxada i el julivert. S'hi va afegint el vi blanc poc a poc i la sal i pebre al gust. 
Aquest farciment s'escampa per damunt dels bistecs, s'emboliquen com un caneló i es lliguen com un paquetet sense estrènyer.( amb un cordonet prim de cotó especial per posar al foc). S'enfarien i es dauren en una cassola amb una miqueta d'oli i es treuen.
A la mateixa cassola s'hi fa la salsa "demi-glace" que a més de servir per a aquest plat, ens pot acompanyar molts altres plats de carn.

Salsa "demi-glace": Sofregirem la ceba restant  i les pastanagues tallades a rodanxes fines en un cassó de fons gruixut amb margarina i un xic d´oli. Quan comenci a daurar, s´hi afegiran  20 g. de farina i anirem remenant bé, deixant que es torri lleugerament. En aquest punt hi abocarem el brou, alls trinxats, tomàquet, i el ramet lligat. En aquest punt és quan hi col.locarem els farcellets.  Es sala i empebre, si així es desitja, es tapa i deixa coure a poc a poc durant uns 30 minuts.
En acabar la cocció , apartarem els farcellets, desgrassarem la salsa  i  la passarem pel colador xinés, ( aquell que té forma de con) Si no el teniu, podeu passar-la pel pimer i colar amb un de normal. Col.loqueu els farcellets sense els cordonets,  en una plàtera coberts amb la salsa i empolseu amb julivert. La salsa sobrant la serviu en una salsera. Si us agraden els pèsols, es poden acabar de decorar amb ells. Hi donaran un punt de color agradable.

BON  PROFIT!! I aquesta vegada us recomano escoltar qualsevol recull de la bona música d'en Van Morrison , i si és a quatre mans, que la tasca sigui ben agradable!!





4 comentaris:

  1. Quines ganes tinc de provar de fer aquest plat! El faré.

    ResponElimina
  2. Rosa, amb lo bon cuinera que deus ser.....de ben segur que et sortiran exquisits!!!!!

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Boníssim! I aquesta salsa, resulta molt bona en altres tipus de plats de carn. ''Es una clàssica!!!

      Elimina

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!