dissabte, 28 de juny del 2014

TARTA-COCA DE LLARDONS I PINYONS


TARTA-COCA DE LLARDONS I PINYONS


Us recomano que feu aquesta tarta-coca per ser senzilla de fer i molt, molt apetitosa. La podeu ensucrar al vostre gust i per descomptat que els ingredients seran de qualitat si els pinyons són dels del país i els llardons frescos(comprats a tocinería)
Dir també que, la podeu fer amb pasta de full o brisa de les que venen preparades , enrotllades i refrigerades.
En aquest cas, hem probat de fer-la amb la pasta brisa. I ha quedat una tarta dolça, cruixent i amb productes de qualitat que la fan més sana .

INGREDIENTS: . MASSA BRISA ENROTLLADA I REFRIGERADA(La Cocinera o altres marques)
                            . llardons a granel: entre 150 i 200 grams
                            . pinyons del país: entre 100 i 150 grams
                            . sucre al gust
                            . anís , ouzo
                            . 1 ou
 ELABORACIÓ:   Estireu la massa sobre un moltlle de pizza rodó. El punxeu amb la punta d´un ganivet i poseu al forn ja calentat uns cinc minuts. Retirem del foc i pintem la massa amb l´anís o Ouzo( anís dolç grec). També el pintem amb l'ou batut . Estenem els llardons que haurem passat i picat per la picadora , tan sols un moment. Els volem esmicolats, així que també ho podeu fer amb les mans. Per sobre hi posareu els pinyons( que haureu remullat uns minuts dins dún got amb aigua per evitar es cremin massa al forn), i el sucre finalment. Acabarem de pintar el vora-viu que hi haureu fet amb la massa i l´introduiu al forn calent A mitja alçada i durant un 25 minuts. 
La massa es posa sobre el motlle amb el paper incorporat  de l´envàs, retallant la part que penja.
La deixareu refredar i amb un bon vi ratafia o moscatell o de qualitat per acompanyar aquest tipus de dolçaines, us encantarà haver-la cuinat!
Bona revetlla...de San Pere !.....i a ballar-la!!!!!

2 comentaris:

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!