ARROZ CON ALCACHOFAS
INGREDIENTS PER 4 PERSONES:
. 4 TASSES D´ARRÓS (DEL QUE PREFERIU)
. 6 CARXOFES MITJANES
. 1 CEBA DE FIGUERES
. 1 PORRO
. PERNIL PER SOFREGIR
. 1 LLIMONA
Us volem explicar com fer un arrós molt digestiu i sa i que a més podeu fer variant els ingredients al vostre gust. Nosaltres hem comprat carxofes d'agricultura ecológica al mercat i ens ha vingut de gust fer-les així.
Per començar, netejarem les carxofes treient les fulles exteriors i procurant no extraure la base del cor. Tallarem la part posterior i les partirem a llàmines no massa primes.En una cassola, la mateixa a on farem l´arrós, sofregirem la ceba tallada fineta i el porro i quan comenci a daurar hi abocarem les carxofes. Es remena a fi que es barregin els ingredients , baixarem la intensitat del foc i quan la carxofa comenci a estar toveta, s´hi tira bocinets de pernil del país i seguirem remenant.
Aleshores hi abocarem quatre tasses d´arrós i es remena per fer que es barregi amb els ingredients. Passarem a posar-hi el doble de brou o aigua que d´arrós, i una tassa més . Remenarem i deixarem uns vint minuts coure. Cal anar observant com avança la cocció i si hem de baixar el foc així ho farem. Tastarem i si ens cal salar, ho farem. Una vegada acabada la cocció taparem la cassola amb paper d´alumini i servirem cinc minuts més tard.
Aquesta cocció s´ha fet amb arrós llarg i quasi al final hi hem escampat una miqueta de colorant .
....I la música per anar escoltant....el nou treball d'en Van Morrison!! Qualitat assegurada!!!
....I la música per anar escoltant....el nou treball d'en Van Morrison!! Qualitat assegurada!!!
que bo!!, m'encanta l'arròs amb carxofes de temporada.
ResponEliminaAquest és molt bo... a més pots fer les variacions que vulguis, Lolines!!!!!
ResponElimina