MOUSSAKA
Viatjar per Grècia et fa saborejar molts plats amb l' albergínia i el corder com protagonistes . Però el més popular és aquesta moussaka que a tots agrada!!Animeu-vos a fer-la!!
INGREDIENTS per a 4 persones: 2 albergínies grans
450 grams de carn picada de xai
2 cebes de Figueres
2 alls
400 grams de tomàquet en llauna
julivert
sal, pebre
2 ous
300 ml. de iougurt descremat
1 cullerada de parmesà ratllat
PREPARACIÓ Talleu l'albergínia a rodanxes no massa fines.Les fregim per torns, en una paella fins que estigui daurada i la retirem. Ho fareu per tandes, no totes juntes.
Fregireu la carn picada en la paella uns cinc minuts, remenant fins daurar-la. Hi afegiu la ceba en rodanxes fines i l' all picat durant cinc minuts fins que quedrin també dauradets. Hi afegireu el tomaquet , julivert picat( 2 cullerades), sal i pebre i ho deixareu fer arribar a bullir . Aleshores baixeu el foc i es deixa coure uns 20 minuts o fins que veieu que la carn estigui feta.
En una safata per anar al forn, escampeu la meitat de les rodanxes de l' albergínia en una capa. Escampeu la carn i a sobre l' albergínia restant.
Batreu els ous, afegint el iogurt , un polsim de sal i de pebre. S'aboca per sobre de l'aubergínia i escampem formatge ratllat.
Fornegem la moussaka al forn precalentat a 180º durant 45 minuts o fins que estigui daurada.
Agradarà a tots: grans i petits!! KAI KALÓ ORESIS!
LA MÚSICA QUE US POT ACOMPANYAR:
NANA MOUSKOURI
THEODORAKIS
La moussaka es un plat delicios.
ResponEliminaQue bé us ha uqedat, jo a casa la faig sovint, però mai he aconseguit una foto tan bonica! petonets
ResponElimina