dimecres, 3 de desembre del 2014

MOUSSAKA

                     MOUSSAKA                 


Viatjar per Grècia et fa saborejar molts plats amb l' albergínia i el corder com protagonistes . Però el més popular és aquesta moussaka que a tots agrada!!Animeu-vos a fer-la!!

 INGREDIENTS per a 4 persones: 2 albergínies grans
                                                           450 grams de carn picada de xai
                                                           2 cebes de Figueres
                                                           2 alls
                                                           400 grams de tomàquet en llauna
                                                            julivert
                                                            sal, pebre
                                                            2 ous
                                                            300 ml. de iougurt descremat
                                                            1 cullerada de parmesà ratllat

PREPARACIÓ   Talleu l'albergínia a rodanxes no massa fines.Les fregim per torns, en una paella fins que estigui daurada i la retirem. Ho fareu per tandes, no totes juntes.

Fregireu la carn picada en la paella uns cinc minuts, remenant fins daurar-la. Hi afegiu la ceba  en rodanxes fines i l' all picat durant cinc minuts fins que quedrin també dauradets. Hi afegireu el tomaquet , julivert picat( 2 cullerades), sal i pebre i ho deixareu fer arribar a bullir . Aleshores baixeu el foc i es deixa coure uns 20 minuts o fins que veieu que la carn estigui feta.

En una safata per anar al forn, escampeu la meitat de les rodanxes de l' albergínia en una capa. Escampeu la carn i a sobre l' albergínia restant.

Batreu els ous, afegint el iogurt , un polsim de sal i de pebre. S'aboca per sobre de l'aubergínia i escampem formatge ratllat.

Fornegem la moussaka al forn precalentat a 180º durant 45 minuts o fins que estigui daurada. 
  
Agradarà a tots: grans i petits!! KAI KALÓ ORESIS!

                             LA MÚSICA QUE US POT ACOMPANYAR:
                                            NANA  MOUSKOURI
                                              THEODORAKIS
                                               



     
                                                            


2 comentaris:

  1. Que bé us ha uqedat, jo a casa la faig sovint, però mai he aconseguit una foto tan bonica! petonets

    ResponElimina

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!