divendres, 2 d’agost del 2013

AMANIDA DE CARBASSÓ I ALFÀBREGA - ensalada de calabacín y albahaca


AMANIDA  DE  CARBASSÓ I  ALFÀBREGA

ENSALADA DE CALABACÍN Y ALBAHACA

                                      

No s'acostuma a posar carbassó a les amanides. La crema de carbassó o el carbassó fregit és com més l'acostumem a posar a taula.
Aquesta amanida us agradarà i refrescarà en dies de calor, a més de ser un saborós plat vegetarià. Les avellanes a més, són un molt bon nutrient per a tots , i millor si les compreu de la nostra terra.

L'explotació avellanera a les comarques de Tarragona data del segle XIII 
Un aliment cardiosaludable ple d’energia, Vitamina E i antioxidants. Una fruita seca de qualitat, apreciada per receptes de pastisseria i rebosteria i en amanides i salses.
Ja ho diuen Els Pets a una cançó seva: "Menja avellanes!!"


INGREDIENTS: per a 4 persones

.800 g. de carbassons( millor petits)
.50 g. d´avellanes torrades
.30 g. de fulles d'alfàbrega
.80 g. de formatge parmesà ratllat o en encenalls fins
.4 cullerades d'oli d'oliva
.1 culleradeta de vinagre balsàmic
.1 culleradeta de salsa de soja o bé:
.2 culleradetes d'oli d'avellanes(opcional)
sal i pebre negre

ELABORACIÓ:

Aquesta amanida es treballa millor a quatre mans, resulta més àgil. Però si no és així, organitzant el temps de fer els carbassons a la brasa  i deixant refredar abans...la presentació es pot realitzar al moment de servir.

Les avellanes han de ser torrades, millor a casa: precalenteu el forn a 150º. Escampeu les avellanes sobre una safata de forn i  les torreu  uns 12 minuts fins que agafin un color daurat. Les deixareu refredar. Aleshores amb un corrò les picareu bé. També les podeu comprar ja torrades.

Els carbassons, els netegeu, i talleu les puntes i en feu rodanxes en diagonal, d'un centímetre de gruix. Introduïu-les dins d'un bol i hi aboqueu la meitat de l' oli d' oliva i una mica de sal i pebre. 
Haureu escalfat una graella i anireu repartint les rodanxes sobre la graella. S'han de coure uns 2 minuts per cada costat. Les gireu amb unes pinces i haureu d' aconseguir que quedin les rodanxes ratllades per la graella. Les aneu posant en un bol : abocareu el vinagre balsàmic per sobre i deixareu refredar.

Una vegada freds, hi afegiu la resta d'oli d'oliva, l'alfàbrega i les avellanes. Barregeu suaument, tasteu i corregiu de sal si cal. Si hi poseu salsa soja, ja no cal salar-la. Es serveix l´amanida en un plat pla, condimentada amb el parmesà i amanida amb més oli, d'oliva o d'avellana.

                                       BON  PRÒFIT!!

2 comentaris:

Gràcies per la teva participació: la cuina ens fa GRANS!!