diumenge, 21 d’abril de 2013

Maduixes i pinya amb xocolata

MADUIXES I PINYA AMB XOCOLATA

FRESAS Y PIÑA CON CHOCOLATE

INGREDIENTS:

.1 RAJOLA DE XOCOLATA NEGRA         PER A POSTRES
. 500 G. DE MADUIXOTS
. PINYA NATURAL
. CONYAC
                                                                                                                                   . COCO RATLLAT O AMETLLA MÒLTA

ELABORACIÓ:  Pelarem la pinya, traient el cor i la tallarem a rodanxes. De les rodanxes en farem daus de la mateixa mida i els deixarem escòrrer.
Netegarem els maduixots, traurem la cua i els deixarem escórrer també.

Mentre la fruita va perdent el suc, es trosseja la xocolata i en un pot especial per microones la posem  juntament amb la copa de conyac i un got d'aigua, durant dos minuts que es desfaci. La treiem , remenem fins que quedi ben fina. Ha de quedar espessa, no pas líquida.
Punxem els maduixots i els daus de pinya amb broquetes de fusta, cobrim la fruita amb  xocolata  i escampem el coco ratllat o l´ametlla mólta.
   
Un postre que agradarà a tots!!!!


Tonyina a la planxa amb salsa



TONYINA A LA PLANXA AMB SALSA

ATÚN A LA PLANCHA EN SALSA

ingredients per 4 persones:

500 grams tonyina fresca
200 grams tomàquets
3 cullerades vinagre Módena
1 ceba
1 gra d´all
1 dl. vi blanc
25 g. pa ratllat
20 g. farina
1 llimona
julivert


Preparació de la tonyina:

La tonyina sense pell ni espines, i tallada a rodanxes( primes o gruixudetes ,depén del gust personal),s´assaona una miqueta amb sal i pebre. La regarem amb suc de llimona, enfarinarem i untarem lleugerament amb oli. aleshores, l´empolsareu amb una mica de pa ratllat.
Posarem la tonyina sobre la planxa molt calenta, la deixarem coure uns 4 0 5 minuts, tombem i seguim coent. La col.loquem en una plàtera i escampen la salsa per sobre . Adornarem amb rodanxes de llimona i amb julivert trinxat.
LA  SALSA: En un cassó ofegarem la ceba a rodanxes fines, i esperarem que dauri. Aleshores hi afegirem l'all i el julivert trinxats i el vi que deixarem reduir. Reduit el vi, afegirem una culleradeta de farina, i tot remenant amb foc fluix es deixa coure una mica. Afegirem els tomàquets a trossos, es fan coure a poc a poc uns 15 minuts. A mig coure, abocarem el vinagre i si cal aigua per evitar que quedi massa espessa o s´enganxi. Finalment es passa la salsa pel colador xinés.

Si treballem aquesta recepta a quatre mans, és molt senzilla i ràpida de fer.

ARRÓS AMB CARXOFES


ARRÓS AMB CARXOFES
    ARROZ CON ALCACHOFAS

INGREDIENTS PER 4 PERSONES:

. 4 TASSES D´ARRÓS (DEL QUE PREFERIU)
. 6 CARXOFES MITJANES
. 1 CEBA DE FIGUERES
. 1 PORRO
.  PERNIL PER SOFREGIR
. 1 LLIMONA

Us volem explicar com fer un arrós molt digestiu i sa i que a més podeu fer variant els ingredients al vostre gust. Nosaltres hem comprat carxofes d'agricultura ecológica al mercat i ens ha vingut de gust fer-les així. 
Per començar, netejarem les carxofes treient les fulles exteriors i procurant no extraure la base del cor. Tallarem la part posterior i les partirem a llàmines no massa primes.En una cassola, la mateixa a on farem l´arrós, sofregirem la ceba tallada fineta i el porro i quan comenci a daurar hi abocarem les carxofes. Es remena a fi que es barregin els ingredients , baixarem la intensitat del foc i quan la carxofa comenci a estar toveta, s´hi tira bocinets de pernil del país i seguirem remenant.
Aleshores hi abocarem quatre tasses d´arrós i es remena per fer que es barregi amb els ingredients. Passarem a posar-hi el doble de brou o aigua que d´arrós, i una tassa més . Remenarem i deixarem uns vint minuts coure. Cal anar observant com avança la cocció i si hem de baixar el foc així ho farem. Tastarem i si ens cal salar, ho farem. Una vegada acabada la cocció taparem la cassola amb paper d´alumini i servirem cinc minuts més tard.
Aquesta cocció s´ha fet amb arrós llarg i quasi al final  hi hem escampat una miqueta de colorant .
....I la música per anar escoltant....el nou treball d'en Van Morrison!! Qualitat assegurada!!!


dimecres, 17 d’abril de 2013

Sabeu??? la Montse i la Mariona estan mooolt contentes!!! El blog ha arribat a les  10.000  visites!!!

          ....i seguiran amb novetats!!!!

divendres, 5 d’abril de 2013

CRESTES DE TONYINA

 CRESTES DE TONYINA 



 Hem fet unes delicioses crestes que ens ajuden a no fer una gran despesa a l´hora de comprar els ingredients i que a quatre mans estan fetes en un "plis-plas". A més, l' èxit és assegurat i no en quedarà ni una en el plat!!!

INGREDIENTS

Hem d´haver comprat una bossa de 16 oblees de mida normal.

-Dues llaunes de tonyina d´oli d´oliva, o bé de tomàquet o d' escabetx.   (Nosaltres hem utilitzat la de tomàquet.)
-1 ou dur.
-6 olives farcides d' anxova.
-1/2 pebrot petit vermell cuit ( de llauna va bé) 


Si utilitzeu la tonyina amb oli, hi posareu dues culleradetes de tomàquet cru fet puré.


Mentre una exposa les oblees sobre un drap de cuina per no engarxar-se al marbre, l'altre pot posar en un bol : la tonyina esmicolada, l'ou dur trinxat amb una forquilla , les olives i el pebrot tallats a trossos ben petits. Si cal es sala , però molt poc. Amb la mateixa forquilla es va remenant i mirant de que quedi tot ben barrejat.


Amb una cullereta es van omplint les oblees pensant que s´han de tancar i aixafar amb les puntes d' una forquilla neta, per tant no han de quedar massa plenes.


Les vores s'aixafen amb la forquilla per fer que no s´obrin quan les fregim amb força oli calent. Es fan molt rapidament, hem d' estar-hi a sobre i posar-les en paper de cuina, perquè seques queden més cruixents.
Si desitgeu, les podeu fer al forn...també quedaran molt gustoses i cruixents.


Es poden farcir de peix, carn, espinacs, i amb ingredients dolços: melmelada, crema... i un cop fregides s' ensucren.

dilluns, 1 d’abril de 2013

MONA DE PASQUA SENSE FORN


MONA DE PASQUA SENSE FORN
LA  NOSTRA  MONA  
OUS  PER  DECORAR
LA  MASSA  DINS  DEL  MOTLLE





  INGREDIENTS:

.MELINDROS
.RODANXES PINYA
.LLET CONDENSADA
.LLET DE VACA
.XOCOLATA NEGRE  FONDRE
.XOCOLATA BLANCA
.OUS XOCOLATA

OPCIONAL: LLESQUES PA DE MOTLLE




LA  MASSA  DESMOTLLADA
 PREPARACIÓ:

DINS D'UN MOTLLE QUE ES PUGUI OBRIR, ANEM ATAPEÏNT LA MASSA AMB DIFERENTS PISOS: 
PRIMER MELINDROS REGATS AMB UNA MIQUETA DE LLET DE VACA. PREMEM AMB ELS DITS I ANEM POSANT A SOBRE BOCINETS DE PINYA TALLATS PETITONS. 
ELS COBRIM AMB LLET CONDENSADA I TAPEM AMB MÉS MELINDROS O BÉ, AMB LLESQUES DE PA DE MOTLLE REGATS AMB LLET DE VACA.
CAL TENIR CURA DE NO POSAR MASSA LÍQUID. EL JUSTET PER AMOROSIR LA MASSA. TAMBÉ UN RAJOLINET DE SUC DE LA PINYA , SENSE PASSAR-SE, HI QUEDARÀ BÉ.
HO PREMEM BÉ AMB LES MANS I DEIXEM A LA NEVERA UN PARELL D'HORES.

Desmotllem amb cura , i decorem:

Haurem fos xocolata negra especial per decorar i quan la tindrem ben fosa al microones amb una miqueta d´aigua i havent remenat bé, la extendrem per sobre de la massa. S´estira amb un ganivet gran i llis i anem tapant les voreres.
Una vegada coberta tota, i la xocolata freda , posarem els ous tallats com es veu a la imatge, i decorarem com es desitgi. 
Nosaltres hi hem posat la fantasia dels pollets sortint de l'ou i regalimant amb xocolata blanca, però hi ha moltes més possibilitats!

Important:  Valorem que no cal utilitzar forn, d'aquesta manera es pot treballar amb els nostres petits.
També que serveix per fer qualsevol altre tipus de pastís que no sigui solsament la Mona de Pasqua!